Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μόνοι τους τα είπαν μόνοι τους τα άκουσαν


Αρχές Οκτωβρίου, παίκτες και προπονητές ομάδων της Α1 έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη πριν από την έναρξη της σεζόν συνέντευξη τύπου. Μια εκδήλωση που εξελίχθηκε σε «κραυγή» αγωνίας από τους ίδιους σχετικά με το που πάει το άθλημα σήμερα στην Ελλάδα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, κ. Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στο περσινό πρωτάθλημα που ΔΕΝ τέλειωσε υπογραμμίζοντας πως «αν είστε σοβαρή λίγκα πρέπει να αλλάξετε τους κανονισμούς», αναφερόμενος στον ΕΣΑΚΕ. Όσο είδατε εσείς προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς. Τα όσα έγιναν στο κλειστό της Πυλαίας δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα φαινομένων βίας. Τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν έρθει. Οι ανίκανοι διαχειριστές του αθλήματος, είναι στον κόσμο τους…
 Δείτε τι έλεγαν οι πρωταγωνιστές του αθλήματος τον Οκτώβρη του 2010

 Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Δεν έχουμε καταλάβει ότι το μπάσκετ είναι ήδη στη γωνία. Έχουμε πατώσει δυστυχώς. Ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του και δεν υπάρχουν επενδυτές. Το πρωτάθλημα έχει χάσει την αξιοπιστία του με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν που δεν τελείωσε. Γιατί αφήνουμε το πρόβλημα να διογκώνεται;»


Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Όλοι λένε ότι θα είναι δύσκολη σεζόν και θυμούνται πως τελείωσε πέρυσι η σεζόν. Ζήτησα στη συνάντηση με τους διαιτητές για το τι θα γίνει σε περίπτωση που επαναληφθούν τα περσινά. Δεν είδα να αλλάζει κάτι. Δεν θέλω να ρισκάρω τη ζωή μου. Είναι πολύ σοβαρό και δεν θέλω να γίνει κάτι δραστικό μόνο αν συμβεί κάτι πολύ κακό. Θα προσευχόμαστε στον Θεό να μην γίνει κάτι. Δεν κάνατε κάτι για να προστατεύσετε τους παίκτες, τους προπονητές, κανέναν. Αν θέλετε να είστε σοβαρή λίγκα, πρέπει να αλλάξετε τους κανονισμούς. Ένα μπουκάλι ή έστω ένα κέρμα είναι αρκετά. Σιγά σιγά πρέπει να φέρουμε στο γήπεδο τον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ στο γήπεδο και όχι τους χούλιγκαν».

Σούλης Μαρκόπουλος: «Συμφωνώ με τον κύριο Ομπράντοβιτς. Αυτά τα κρούσματα βίας πρέπει να εκλείψουν για να έρχονται οι οικογένειες στα γήπεδα»

Κώστας Πιλαφίδης: «Φέτος η όλη εκδήλωση είχε μια καινοτομία. Είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια που ακούστηκαν τόσες αλήθειες»(σ.σ. και που ακούσθηκαν κόουτς τι έγινε;)


Θοδωρής Παπαλουκάς: «Η απαξίωση του προϊόντος είναι εμφανής. Η κρίση δεν ισχύει για τα άλλα αθλήματα; Δεν υπάρχει σωστή οργάνωση. Όλοι περιμένουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εκείνη τη στιγμή. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει δίκιο λέγοντας ότι απειλούνται οι ζωές μας.
 Έχω βαρεθεί να ακούω ευχολόγια. Πρέπει κάτι να κάνουμε . Το μπάσκετ έχει στριμωχθεί στη γωνία και σε λίγο θα πάθει ασφυξία. Βρείτε λύσεις και άμεσα»
(σ.σ. και μόλις ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ επιχείρησε -έστω πιεστικά- να αναγκάσει τους υπευθύνους να βάλουν μια τάξη, ώστε να μπουν κανόνες στο άθλημα που σχετίζονται και με περιστατικά βίας είδαμε την αντίδραση σας)

Δημήτρης Παπανικολάου: "Από την πλευρά μου θα σας κουράσω λίγο παραπάνω. Είναι πιθανό να βασιλεύει η υποκρισία. Ακούστηκαν μάλλον και κάποιες αλήθειες. Η λέξη κρίση θα πρέπει να σταματήσει να κουκουλώνει τα πάντα. Με αφορμή αυτή πρέπει να σταματήσουν να μην πληρώνονται οι άνθρωποι. Τιμωρούμε έδρες, δηλαδή τα τσιμέντα των γηπέδων.
Τιμωρούμε το μπάσκετ και όχι τους χούλιγκαν. Έχω πολλές σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό μου και θέλω να υπερασπιστώ το μπάσκετ. Τον πεσμένο δεν πρέπει να του ρίχνεις μια κλωτσιά για να τον ρίξεις στον γκρεμό…».

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τζον Πάτρικ: Ο αναμορφωτής της Γκέτιγκεν


Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει βάλει την σφραγίδα του στην αξιόλογη πορεία της Γερμανικής Γκέτιγκεν(προσεχής αντιπάλου του Άρη στο Eurocup) τα τελευταία χρόνια, αυτός δεν είναι άλλος από τον επί 7αετίας αμερικανό προπονητή της Τζον Πάτρικ. Ο Πάτρικ μετέτρεψε την άσημη Γκέτιγκεν σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες του Γερμανικού πρωταθλήματος, οδηγώντας την πέρσι στην κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου και πιο συγκεκριμένα του EuroChallenge της FIBA , κερδίζοντας στον τελικό την Ρωσική Κράσνε Κρίλια(την άλλοτε Σαμάρα)με 83-75.
Ο Πάτρικ, έπαιξε μπάσκετ στο κολέγιο του Στάνφορντ(1987-1991),δεν κατόρθωσε όμως, ποτέ να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Αντίθετα έβγαζε το ψωμί του ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο ως γυρολόγος του μπάσκετ. Το 1996 βρέθηκε για πρώτη φορά στο Γκέτιγκεν για να συναντήσει την φίλη και μετέπειτα σύζυγο του. Αγάπησε την πόλη, διαπίστωσε πως υπήρχε μια φιλόδοξη ομάδα(η οποία το 1983 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας όμως στην συνέχεια έπεσε κατηγορίες) και τότε του μπήκε η ιδέα να ριζώσει σε αυτήν. Για τρία χρόνια περίπου, έπαιξε μπάσκετ στην Ιαπωνία, ενώ το 2000 είχε πάρει την απόφαση του να ασχοληθεί με την προπονητική. To 2003 ο Πάτρικ πέτυχε τον στόχο του, αναλαμβάνοντας την θέση του προπονητή της Γκέτιγκεν και κάπου εκεί ξεκινάει η «άνοιξη» του Γερμανικού κλαμπ. Θιασώτης του run-and gun- στην επίθεση και της πίεσης(full-curt press), ο Πάτρικ πέτυχε να βάλει το Γερμανικό κλαμπ ξανά στον μπασκετικό χάρτη της Ευρώπης, οδηγώντας στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, στην παρουσία της στο Eurocup, αλλά και σε θέση να κοντράρει στα ίσια ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ από αυτήν. Η φιλοσοφία του Πάτρικ Τζάκσον σχετικά με τα χρήματα και το μικρό μπάτζετ της Γκέτιγκεν(έχει 7 φορές μικρότερο μπάτζετ από αυτό της Άλμπα) είναι «δεν εστιάζουμε σε αυτά που δεν έχουμε αλλά σε αυτά που έχουμε». Ο Τζάκσον προσθέτει για το θέμα:«Πολλά λεφτά δεν έχουμε, εστιάζουμε όμως σε λεπτομέρειες, παραχωρούμε καλά διατηρημένα διαμερίσματα στους ξένους παίκτες μας και δυο γεύματα σε κοντινό εστιατόριο. Φροντίζουμε ώστε οι παίκτες να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον».Και η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί περνούν καλά στο Γκέτιγκεν, μια μικρή πόλη που είναι γνωστή για το μεγάλο Πανεπιστήμιο και τους εκατοντάδες φοιτητές της, τους καθαρούς δρόμους, τα αμέτρητα εστιατόρια στους πεζόδρομους, τα χιλιάδες ποδήλατα που κυκλοφορούν και τις κοντινές αποστάσεις που έχει να διανύσει κανείς.
Η Γκέτιγκεν έχει ένα πυρήνα 3.000 οπαδών που την στηρίζουν. Ο Πάτρικ Τζάκσον λέει για αυτό πως: «Μας βοηθάει το γεγονός ότι η Γκέτιγκεν δεν έχει επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου και έτσι μας προσφέρουν σημαντική στήριξη».
Σε ότι αφορά το ρόστερ της αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος διαθέτει 9 αμερικανούς και έναν Καναδό! 



Στον «Καρυοθραύστη» ο Σκαριόλο!



Στην Ισπανία απολαμβάνει τις διακοπές του(μετά την λύση της συνεργασίας του με την Κίμκι), ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός τεχνικός, μας ενημερώνει από το σάιτ του, πως σήμερα το βράδυ θα παρακολουθήσει με την οικογένεια του στην Μάλαγα τις παραστάσεις μπαλέτου «Ο Καρυοθραύστης» και «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Πρόκειται για παραστάσεις που διοργανώνει το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Cesare Scariolo»που ίδρυσε ο ίδιος και φέρει το όνομα του πατέρα του, τον οποίο έχασε από λευχαιμία.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το σποτάκι της ACB για το clacico

Οι άνθρωποι είναι 100 χρόνια μπροστά. Τι να λέμε τώρα. Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ACB για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής του Ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα στις 30 Ιανουαρίου. Δείχνει τους παίκτες των δυο ομάδων να παίζουν ποδόσφαιρο και το μήνυμα είναι: "καλό το ποδόσφαιρο όμως το μπάσκετ είναι καλύτερο".

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές από την Γερμανία

Τις δικές τους ευχές στον κόσμο της ομάδας έδωσαν οι παίκτες της Γκέτινγκεν μέσω του επίσημου σάιτ της Γερμανικής ομάδας. Σύντομα θα τους δούμε κι από τα μέρη μας καθώς μέσα στο 2011 θα   επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη, ενόψει της αναμέτρησης τους με τον Άρη για την φάση των "16" του Eurocup. Περισσότερα για την Γκέτινγκεν προσεχώς...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη σε όλους. Ξεκινάμε με την πιο ενδιαφέρουσα ανάλυση που διαβάσαμε κατά τις ημέρες των εορτών από το μπασκετικό περιοδικό All star, αναφορικά με την εως τώρα (σεζόν 2010-11) προσέλευση του κόσμου στα Ευρωπαικά γήπεδα η οποία σημείωσε αύξηση σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μεγάλη δυναμική, πέρα από κάθε προσδοκία εμφανίζουν φέτος ομάδες όπως η Φενερμπαχτσέ και η Ολίμπια Λουμπλιάνας. Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο είναι πως μετακόμισαν σε μεγαλύτερα γήπεδα. Αντίθετα μείωση του ενδιαφέροντος σε σχέση με πέρσι παρατηρήθηκε στις Ιταλικές ομάδες(με εξαίρεση την Σιένα) που μετέχουν στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά ο πίνακας με τους μέσους όρους προσέλευσης φιλάθλων:  

Κίμκι: 3.500
Προκόμ:4.525
Ζαλγκίρις:4.953
Παρτιζάν:7.408
Κάχα Λαμποράλ: 9.433
Μακάμπι: 11.000
Ολυμπιακός: 6.000
Ρεάλ: 5.953
Ρόμα 3.675
Μπάμπεργκ:6.800
Μάλαγα: 9.500
Σαρλερουά: 4.450
Φενέρ: 12.972(!!!)
Λιέτουβος Ρίτας: 7.800
Μπαρτσελόνα: 4.053
Τσιμπόνα: 4.375
Σιένα: 4.623
Σολέ:4.850
Ολίμπια:11.825 (!!!)
Έφες Πίλσεν: 8.788
ΤΣΣΚΑ : 4.125
Μιλάνο:3.425
Βαλένθια: 7.000
Παναηθηναικός: 10.700


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε κατάσταση...αφασίας




«Σκούζουν» όλοι αναφορικά με την εικόνα των άδειων γηπέδων στην Α1. Ο Άρης δεν έκοψε ούτε 1.000 διαρκείας. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει μέσα από την συμμετοχή του στο Eurocup. Ο Φώτης Θέος (υπηρεσιακός πρόεδρος του Ηρακλή), έδωσε συνέντευξη στο Eurobasket , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως οι ομάδες υπηρετούν ένα «πεθαμένο» μοντέλο…
Ο Ολυμπιακός επιστράτευσε (και καλά έκανε) νεαρούς παίκτες από την ΕΣΚΑΝΑ για να γεμίσει τις εξέδρες του, ο Ομπράντοβιτς παραμονές του αγώνα με την Ολίμπια Λουμπλιάνας, αναφέρθηκε για ευνόητους λόγους στην εικόνα του γεμάτου γηπέδου που είχε αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην Σλοβενία όταν έπαιξε με την ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς. Δεν συζητάμε για Πανελλήνιο, Μαρούσι, ΑΕΚ κ.α.
Για την ηγεσία του μπάσκετ πέρα βρέχει. Κανένας σχεδιασμός , καμία πρόταση ανάπτυξης, καμία προοπτική για το μέλλον. Η κατάσταση…αφασίας , διαταράχθηκε μόνο κατά τις ημέρες που ο Λάζαρος αποφάσισε να ταρακουνήσει το σύστημα. Οι αρμοδιότητες του κ. Οικονομίδη μάλλον εξαντλούνται με τις εμφανίσεις του σε γήπεδα όπως στο Ιβανώφειο, όπου «επέβλεπε» τα μέτρα ασφάλειας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό (θα ήθελα να δω σε ποιο άλλο παιχνίδι του Ηρακλή η αστυνομία θα διακόψει την κυκλοφορία έξω από το Ιβανώφειο δυο ώρες πριν),αλλά και αυτό της Καβάλας, ένα γήπεδο στο οποίο αρέσκεται πυκνά, συχνά  να δίνει το «παρών»…
Η τελευταία «συγκλονιστική» είδηση που αφορούσε τον ΕΣΑΚΕ, ανέφερε ότι ο πρόεδρος μελετάει την μετακόμιση των γραφείων στην Αθήνα, ώστε να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο. Αυτό θα πει «πυγμή» , αυτό θα πει να βάζεις βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο στα προβλήματα του Ελληνικού μπάσκετ…Η άλλη ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπόθεση –που κατά την ηγεσία του αθλήματος- απασχολεί και ταλανίζει το Ελληνικό μπάσκετ έχει να κάνει με την επιλογή του νέου Ομοσπονδιακού μας προπονητή. Η αγωνία κορυφώνεται. Θα είναι ο Μπλάτ, ο Πέσιτς, ο Ζούρος.  Ποιος θα έχει το ΘΕΜΑ;
Αλλά μην ανησυχείτε, όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν με την δημιουργία της «Μεσογειακής Λίγκας». Κοιμηθείτε ήσυχα…

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η προπαγανδιστική λαίλαπα που σαρώνει




Κι άλλοι προβληματισμοί ξανά από τον Φίλιππα Συρίγο, αναφορικά με ένα φλέγον ζήτημα που αφορά έμμεσα και το μπάσκετ.
«Τι γίνεται λοιπόν; Ο ΟΠΑΠ με τα λεφτά τού «Πάμε Στοίχημα» έχει ακυρώσει την κυβερνητική αθλητική πολιτική και στην ουσία την ασκεί ο ίδιος με βάση τους κανόνες της αγοράς. Και τι λέει; Μα ότι, αφού το ποδόσφαιρο είναι το 95% του «Πάμε Στοίχημα» πάνω σ' αυτό θα επενδύεται και το 95% της τζογαδόρικης προπαγάνδας μας.
Πράγμα που μεταφράζεται σε πάσης φύσεως διαφημιστικές καμπάνιες και κυρίως σε χορηγίες προς ομάδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά. Ακόμα και σε... ντουντούκες που σουλατσάρουν στους δρόμους. Ή σε εφημερίδες... τοίχου και κάποιες άλλες που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, σαν τη «Φωνή του Κυρίου»!
Έτσι ακριβώς τα 11 τελευταία χρόνια φτιάχτηκε σιγά σιγά ένα σύστημα το οποίο λέει «το ποδόσφαιρο να πηγαίνει καλά κι όλοι οι άλλοι ας κουρεύονται»... Και αυτό το σύνθημα δημιούργησε ένα γενικότερο κλίμα, το οποίο τώρα διαπερνάει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και καταφέρνει να επηρεάζει ακόμα και εφημερίδες με διαφορετική, άλλοτε, νοοτροπία.
Μέσα σε αυτό το κλίμα που (επαναλαμβάνω) δημιουργήθηκε από τα φράγκα του ΟΠΑΠ, μια στραβοκλωτσιά ενός μέτριου ποδοσφαιριστή προβάλλεται περισσότερο από ένα μετάλλιο στη γυμναστική ή από ένα κατόρθωμα της εθνικής μπάσκετ, με όλα τα καταστρεπτικά επακόλουθα για το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού.
Γιατί, κακά τα ψέματα, σε μια εποχή που η επικοινωνία έχει υπερισχύσει αυτής της ίδιας της κοινωνίας, πώς άραγε να αντισταθεί μόνος και αβοήθητος ο αθλητισμός στην προπαγανδιστική λαίλαπα που τον σαρώνει; Σήμερα ό,τι δεν περνάει μέσα από τα Μέσα είναι σαν να μην υπάρχει. Αύριο όμως, όλα τα -εκτός ποδοσφαίρου- σπορ θα είναι πραγματικά ανύπαρκτα...
Αρα το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αθλητισμός ή Στοίχημα; Και το κράτος καλείται να απαντήσει με έργα, όχι με επιστολές...»

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το σύστημα ισοπέδωσης του ελληνικού αθλητισμού


Αντιγράφουμε από την στήλη «Φιλιππικοί»του Φίλιππου Συρίγου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το πρωτάθλημα βόλεϊ σταμάτησε, ομάδες με ιστορία ακύρωσαν τις διεθνείς συμμετοχές τους. Στο πόλο, οι δύο μεγάλοι του Πειραιά, Ολυμπιακός (άνδρες) και Εθνικός (γυναίκες), αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στο μπάσκετ το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, στο χάντμπολ, άστα να πάνε...
Το συμπέρασμα είναι ότι ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται υπό πτώχευση, όχι τόσο γιατί χτυπήθηκε από τη γενικότερη οικονομική κρίση, που, κακά τα ψέματα, έβαλε κι αυτή το χεράκι της, αλλά κυρίως γιατί έχει πέσει θύμα του «Πάμε Στοίχημα» και της προπαγάνδας του ΟΠΑΠ για το ποδόσφαιρο.
Και εκείνο που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι, σε όλα τα εκτός ποδοσφαίρου αθλήματα, τη μεγάλη ζημιά δεν κάνει ο περιορισμός των χρημάτων, αλλά η σχεδόν ανύπαρκτη προβολή των δραστηριοτήτων και των επιτυχιών τους, που είναι η κύρια αιτία του συνακόλουθου οικονομικού μαρασμού.
Χρόνια τώρα επαναλαμβάνω μονότονα από αυτή εδώ τη στήλη, με τον κίνδυνο να θεωρηθώ γραφικός, ότι ο ΟΠΑΠ, από αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού που ήταν κάποτε, τώρα έχει γίνει ο αιμοπότης του! Και επίσης ότι, έτσι που πάμε, σε πολύ λίγα χρόνια ελληνικός αθλητισμός θα είναι μόνο το ποδόσφαιρο -δηλαδή το πιο προβληματικό και αφερέγγυο κομμάτι του.
Ομως, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Ποιος να συγκινηθεί άραγε; Το κράτος που περιμένει τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, για να βουλώσει τρύπες; Ο ίδιος ο ΟΠΑΠ, που βλέπει ότι τα χρήματα στο «Στοίχημα» τα φέρνει το ποδόσφαιρο και γι' αυτό πορεύεται αναλόγως; Τα μέσα ενημέρωσης, που έχουν τον ΟΠΑΠ ως τον καλύτερό τους πελάτη, με χρήμα φρέσκο και σπαρταριστό; Ή μήπως τα θιγόμενα αθλήματα και σωματεία, που αντί να επαναστατήσουν κατά του δυνάστη, απλώνουν χέρι επαιτείας προς αυτόν, για να τη βγάλουν καθαρή σήμερα, και αύριο έχει ο Θεός;
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, λοιπόν, η συνδρομητική τηλεόραση αναγκάστηκε να δώσει 42 εκατομμύρια το χρόνο για να εξασφαλίσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα -πλην Ολυμπιακού και Ξάνθης. Και μέσα στο ίδιο κλίμα είναι απολύτως φυσικό να μην εκδηλώνεται κανένα σοβαρό ενδιαφέρον για τη διοίκηση συλλόγων όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλη την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Γιατί ο παράγοντας που θα διαθέσει το χρόνο του και τα ωραία του λεφτά, δεν το κάνει μόνο από αγάπη προς τον αθλητικό σύλλογο, το άθλημα ή την ομάδα. Το κάνει για να ακουστεί και λίγο το ονοματάκι του, να δει και τη φάτσα του σε καμιά τηλεόραση ή έστω εφημερίδα, και να καταξιωθεί έτσι σ' αυτούς που απευθύνεται.
Με κομμένη, όμως, τη λεζάντα, πού να πάει ο χριστιανός; Κάθεται σπίτι του, ή πάει κι αυτός στο ποδόσφαιρο να βρει την υγειά του».
…Iδού όμως πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της ισοπέδωσης του ελληνικού αθλητισμού: Ο ΟΠΑΠ μοιράζει τη διαφήμιση και τις χορηγίες, πάντα σε σχέση με το ποδόσφαιρο, σε τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά και κατόπιν τα Μέσα αναλαμβάνουν δράση. Έτσι, σε κάθε αθλητική εφημερίδα μόνο το ξένο ποδόσφαιρο καταλαμβάνει περισσότερο χώρο απ' όσο όλα τα άλλα αθλήματα μαζί, ενώ στην πρώτη σελίδα μια νίκη της εθνικής μπάσκετ αξιολογείται ως.... υποδεέστερη από κάποιο φιλικό ματς ποδοσφαίρου!
Στα αθλητικά ραδιόφωνα, τώρα, τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης η ενημέρωση σε σχέση με τα ματς του «Στοιχήματος» προηγείται της περιγραφής των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα, όπου (παρεμπιπτόντως) οι δύο αυτές ομάδες παίζουν συνεχώς πρωταγωνιστικό ρόλο! Οσο για την ιδιωτική τηλεόραση, δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ σε αποτελέσματα μη ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Αλλά και η κρατική, επί σειρά ετών έπρεπε να φτάσει η ώρα 2.30 τα ξημερώματα για να προβάλει από τη λεγόμενη «Αθλητική Κυριακή», που χορηγούσε βεβαίως ο ΟΠΑΠ, το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα! Μέχρι τότε έπαιζε μόνο ποδόσφαιρο...
Ολ' αυτά φυσικά δημιουργούν ένα κλίμα το οποίο παρασύρει και τους ανυποψίαστους, οι οποίοι εν τέλει αντιλαμβάνονται ως φυσιολογικό το να προβάλλεται με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα το ποδόσφαιρο, και τα υπόλοιπα αθλήματα να βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η απίστευτη ταλαιπωρία της Άλμπα


Αυτό που έζησε πρόσφατα η αποστολή του Άρη, με την καθυστερημένη επιστροφή της ομάδας από το Ζάγκρεμπ μετά τον αγώνα με την Τσεντεβίτα, δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ταλαιπωρία που βίωσε η Άλμπα κατά την επιστροφή της στην Βερολίνο μετά το παιχνίδι με την Καζέρτα. Παίκτες και τεχνικό τιμ βρέθηκαν για 33 ώρες στον δρόμο. Πήραν λεωφορείο για να μεταφερθούν από την Καζέρτα στο αεροδρόμιο της Νάπολι. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας πάντα της σφοδρής κακοκαιρίας, έφτασαν στο Μόναχο. Από εκεί επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βερολίνο με τρένο. Το τρένο σταμάτησε στην Νυρεμβέργη εξαιτίας άσχημων καιρικών συνθηκών. Εκεί δεν βρήκαν ξενοδοχεία ελεύθερα και τελικά πήγαν στην Μπάμπεργκ. Αφού ξεκουράσθηκαν ξεκίνησαν για Βερολίνο και στον δρόμο διαπίστωσαν πως μια κεντρική αρτηρία ήταν τελείως αποκλεισμένη με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε παράκαμψη. Τελικά η ομάδα έφτασε στην βάση της το απόγευμα της Πέμπτης(!!!), ενώ ο αγώνας είχε γίνει την Τρίτη. Δείτε τις φωτογραφίες με τον κόουτς της Άλμπα Λούκα Παβίσεβιτς στο τρένο της επιστροφής.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Αξιέπαινη πρωτοβουλία

Τις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ επισκέφθηκε σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ με αφορμή την συνεργασία της ομάδας του «δικεφάλου» με την “Topino”,που είναι χορηγός της παιδικής κερκίδας στο Paok Sports Arena. To "παρών" έδωσε το Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων από τα Γιαννιτσά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.




ΑΡΗΣ: Στην λίστα Λαφαγιέτ και Μπράουν


Εκτός του Χάσμπρουκ(ο μάνατζερ του ήρθε στην Θεσσαλονίκη, συζήτησε με τον Άρη όμως δεν έχει ακόμη απαντήσει θετικά), στην λίστα του Σαρόν Ντρούκερ, βρίσκονται το τελευταίο 48αωρο και οι Όλιβερ Λαβαγιέτ (κόπηκε από την Παρτιζάν) και Μπόμπι Μπράουν, που πρόσφατα «κόπηκε» από την Προκόμ.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Να ζήσει


Ημέρα γενεθλίων σήμερα για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, που γεννήθηκε την 1/12/1992 στην Κέρκυρα. Ο φόργουορντ του Άρη ενηλικώθηκε και εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε πολύχρονος...

ΑΡΗΣ: Χάσμπρουκ ο εκλεκτός

Δύσκολα θα χαλάσει του Κένι Χάσμπρουκ(24, 1.90μ.) στον Άρη. Ο ατζέντης του συμφώνησε με την ΚΑΕ και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει ανακοίνωση εκτός κι αν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Ο Χάσμπρουγκ είναι απόφοιτος του Σιένα Κόλετζ, ενώ φέτος κατάφερε να κερδίσει μηνιαίο συμβόλαιο με τους Μαιάμι Χιτ από τους οποίους έμεινε πρόσφατα ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι πρόκειται για καθαρό δυάρι.