Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚΕ: Στις 7/10 η κλήρωση


Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 ξεκινάει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση της κλήρωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (ώρα έναρξης 19.30) και πέρα απ' τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος, περιλαμβάνει τις βραβεύσεις των κορυφαίων παικτών και του καλύτερου προπονητή της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το ξεκαθάρισμα


Για την προσεχή Κυριακή στις 5 μ.μ. όρισε η ΕΟΚ το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και την Νίκη Βόλου για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Βέβαια, ο Ηρακλής αυτό το διάστημα έχει την προσοχή του στραμμένη αλλού. Την Δευτέρα θα γίνει το ξεκαθάρισμα.

Τα φιλικά της Γαλατασαράι


Μια ήττα σε οκτώ φιλικά ματς μετράει η
αυριανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο διάστημα της προετοιμασίας. Οι αγώνες της Τούρκικης ομάδας ήταν:

Γαλατασαράι-Ολίμπια 71-61
Γαλατασαράι-Τσιμπόνα 79-77
Γαλατασαράι-Νίμπουργκ 87-61
Γαλατασαράι-Άλμπα Βερολίνο 82-70
Καρσίγιακα-Γαλατασαράι 62-82
Γαλατασαράι-Μπούντουσνοστ 67-72
Γαλατασαράι-Μπάνβιτ 79-78
Γαλατασαράι-Ερντεμπισπόρ 73-59

Όταν ο ΠΑΟΚ συνάντησε την Γαλατά


ΠΑΟΚ και Γαλατασαράι, έχουν τεθεί αντίπαλοι σε δυο παιχνίδια κατά το παρελθόν την σεζόν 1996-97. Στις 2/10/1996 ο «δικέφαλος» φιλοξένησε τους Τούρκους στο Παλέ τους οποίους διέλυσε κερδίζοντας με 93-61. Τους πόντους του ΠΑΟΚ έβαλαν: Μπόνερ 22, Στογιάκοβιτς 21, Σκάιλς 17, Μαματζιόλας 10, Ρετζιάς 9, Γιαννούλης 5, Μπουντούρης 4, Κόπτης 2, Νικολαίδης, Τσέκος. Στον επαναληπτικό στην Κωσταντινούπολη (στις 6/11/1996) ο ΠΑΟΚ έκανε και πάλι περίπατο κερδίζοντας 64-90. Τους πόντους στο 2ο ματς πέτυχαν: Μπόνερ 20, Στογιάκοβιτς 20, Ρετζιάς 13, Μπαλογιάννης 12, Σκάιλς 11, Μπεκ 8, Γιαννούλης 6, Μπουντούρης 3, Μαματζιόλας, Τσέκος.

Γήπεδο στολίδι


Το γήπεδο στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στους ομίλους της Ευρωλίγκα είναι ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Το Siemens Arena άνοιξε τις πύλες του στις 30 Οκτωβρίου του 2004. Είναι χωρητικότητας 11.000 θέσεων και φυσικά όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης, δεν βγάζει τα έξοδα συντήρησης του μόνο από αγώνες μπάσκετ. Το κλειστό χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο για συναυλίες, εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών αλλά και παιχνίδια χόκεϊ
Η επίσημη ιστοσελίδα του γηπέδου είναι… www.siemens-arena.com

ΑΡΗΣ: Κρατάει Γουότκινς


Νεότερα από το μέτωπο του Άρη:Ο Ντάριλ Γουότκινς(φωτο) ανεβαίνει κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής κερδίζει το συμβόλαιο του. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αλεξανδρής θα εισηγηθεί την παραμονή του. Από εκεί και πέρα, είτε μείνει είτε φύγει ο Κερούς (που δεν ικανοποιεί), ο Άρης πάει για τρεις παίκτες ακόμη. Ένα πλέι μέικερ, ένα τριάρι κι έναν ψηλό. Ο Ίβκοβιτς ενημέρωσε τον Σλούκα πώς τον υπολογίζει ενώ και οι ελπίδες να παραχωρηθεί ο Μάντζαρης είναι μικρές. Συνεπώς ο Άρης ψάχνει για κοινοτικό πλέι μέικερ. Στο "3", δεν έχει αλλάξει κάτι κι οι "κίτρινοι" κινούνται για την απόκτηση του Τσαλδάρη.Για τον ψηλό σύντομα θα έχουμε νεότερα...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Clean the game


…αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της Ευρωλίγκα στο τελευταίο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη παρουσία διαιτητών και προπονητών. Οι υπεύθυνοι διαιτησίας της Ευρωλίγκα διευκρίνισαν πως θέλουν από τους γκρι να τιμωρούν το σκληρό παιχνίδι , τις επαφές, το ξύλο εντός και εκτός ρακέτας και να εξαντλούν την αυστηρότητα τους απέναντι σε αρνητικές συμπεριφορές παικτών –προπονητών εντός παρκέ. Ανάλογες παρατηρήσεις, θα γίνουν και στο ετήσιο σεμινάριο που θα γίνει 6-9 Οκτωβρίου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Ξεκινάει προπονήσεις στο "κλουβί" ο Πανελλήνιος


Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο Πανελλήνιος (ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η νέα μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ, ούτε και οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν την νέα διοίκηση),που φέτος θα αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Ιβανώφειο:
«Ως νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, σεβόμενη την μεγάλη ιστορία του συλλόγου, τους ανθρώπους, τους αγνούς παράγοντες, τα μέλη και τους αθλητές του, δηλώνουμε την απόλυτη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουμε αναλάβει. Είμαστε κατά συνέπεια υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε, σε κάθε επίπεδο, την φιλοσοφία του ανθρώπου που κυριολεκτικά αναμόρφωσε σε άριστο βαθμό το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, του Κου Μίνωα Κυριακού.

Αντίθετα με απόψεις που εκφράζονται από ανθρώπους που η μοναδική τους έγνοια είναι τα ίδια οφέλη, η ΄΄ εξυπηρέτηση εννοούμενων συμφερόντων ΄΄, η επισκίαση κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας και η διχόνοια μεταξύ των μελών του ιστορικού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ, προχωρούμε πλέον σταθερά με αποκλειστικό στόχο τις αγωνιστικές επιτυχίες και διακρίσεις του συλλόγου σε πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχοντας επιχειρηματική συνείδηση και συγκεκριμένο επενδυτικό προσανατολισμό επιδιώκουμε την αγωνιστική ανάταση της ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, μέσα από το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄ και την ευγενή άμιλλα, σε ένα περιβάλλον καθαρά μπασκετικό.

Κύριο μέλημα της ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ είναι η δημιουργία μιας έδρας πρότυπο, όπου οι γονείς με τα παιδιά τους θα δίνουν δυναμικό παρόν. Καλούμε λοιπόν όλο το υγιές φίλαθλο κοινό με την παρουσία του στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ, να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια και να γιορτάσει μαζί μας παρακολουθώντας όλες τις εκδηλώσεις της ομάδος μας.

Πιστεύουμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μετατρέψουμε αυτή μας την πίστη στη βεβαιότητα ότι η φετινή χρονιά θα καταδείξει και θα καταγράψει σε όλες τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγένεια, την αγωνιστική άμιλλα, την εξαιρετική γηπεδική ατμόσφαιρα και την επιβράβευση στο νικητή, όπως εξάλλου αρμόζει στη πολύχρονη ιστορία του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στην ΕΤ3 το ΠΑΟΚ-Γαλατασαράι



Η ΕΤ3 θα καλύψει ζωντανά τηλεοπτικά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στον προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα. Πριν από λίγο γνωστοποιήθηκε η συμφωνία με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των αγώνων. Θυμίζουμε ότι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γαλατασαράι είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Παρασκευή στις 6 μ.μ.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η ΕΤ3 θα έχει απεσταλμένο στο Βίλνιους ή αν η μετάδοση θα γίνει από τα στούντιο.

Το μυστικό του Νέστορα



"Δεν συγχωρώ τον Νέστορα Κόμματο για την άρνηση του να έρθει στον Άρη", δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής χθες το βράδυ στην εκπομπή του Ν. Πετρουλάκη στο Europe1. "Ξέρω και τον λόγο για τον οποίο δεν ήρθε αλλά δεν μπορώ να σας τον πω. Για αυτό δεν τον συγχωρώ"είπε. Ο Αλεξανδρής πιέσθηκε από τους συναδέλφους Στ.Μουρελή και Χρ.Γκάλη,(που βρίσκονταν στο πάνελ) σχετικά με τον λόγο όμως ο "τίγρης" ήταν αμετάπειστος, "δεν θα σας πω".

Ματαιώνεται η επιστροφή;



Πληροφορίες ήθελαν και τον Γιάννη Γιαννάκη να επαναδραστηριοποιείται. Αρχικά ασχολήθηκε όμως στην πορεία το πράγμα στράβωσε με κάτι χορηγίες...Η επιστροφή του Γιαν-Γιαν πλέον δεν θεωρείται τόσο βέβαιη. Αυτό δεν σημαίνει πως σταματάει η υπόλοιπη προσπάθεια για την δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Ίσα ίσα που αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ρυθμούς Jay-Z οι Μπρούκλιν Νετς




Με φόντο το νέο υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο Barclays Center , o γνωστός ράπερ Jay-Z , σύζυγος της Μπιγιονσέ, ανακοίνωσε την μετονομασία των Νιου Τζέρσει Νετς σε Μπρούκλιν Νετς όπως και την μετακόμιση τους στην συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο Jay-Z είναι κάτοχος πακέτου μετοχών της ομάδας και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θέλει να συνδιάσει τα εγκαίνια του γηπέδου με ένα μεγάλο μουσικό event. «Είμαι από εδώ, θα νοιώθω πάντα μέρος του Μπρούκλιν, το να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου με ένα κονσέρτο σημαίνει πολλά για μένα. Περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο μας παιχνίδι όπου είμαι σίγουρος πως θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα που μόνο το Μπρούκλιν μπορεί να δημιουργήσει», δήλωσε ο γνωστος ράπερ.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σωτήρης Νικολαίδης: Κοντά στα παιδιά με διαβήτη



Μια εκδήλωση ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, έγινε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη(στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο) για παιδιά με διαβήτη. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, και νυν τεχνικός της ΧΑΝΘ, Σωτήρης Νικολαίδης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά αλλά και να παίξει μπάσκετ μαζί τους:«Ήταν ευχαρίστηση μου να παραβρεθώ σε μια τέτοια προσπάθεια και πραγματικά ευχαριστήθηκα την παρουσία μου εκεί», δήλωσε ο Νικολαίδης.

Συνέχισε με νίκη



Μια ήττα όλη κι όλη (από την Μπούντουσνοστ) , μετράει στα φιλικά της παιχνίδια φέτος η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα. Η Γαλατασαράι χθες επικράτησε και της Ερντέμισπορτ με 73-59. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντάριους Σονγκάιλα με 17 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής

Όταν ο Κόμπε παίζει …μπάλα στην Γαλατά

Η περιοδεία του Κόμπε Μπράιαντ (υπό την αιγίδα της ΝΙΚΕ)συνεχίζεται ανά την Ευρώπη. Ο αμερικανός σούπερ σταρ σήμερα αναμένεται στην Αθήνα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, ο Μπράιντ, φιλοξενήθηκε στην προπόνηση της ποδοσφαιρικής Γαλατασαράι στην Turk Telekom Arena , συζήτησε με παίκτες της Γαλατά ,τον τεχνικό της ομάδας, Φατίχ Τερίμ και έκανε και μερικά σουτάκια προς τέρψιν των φωτογράφων και των παρευρισκομένων που απόλαυσαν το σκηνικό.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το πάρτι της Ουνικάχα

Στις 30 Σεπτέμβρη η Μάλαγα γιορτάζει και διοργανώνει ένα big launch party στο κέντρο της πόλης για όλους τους φίλους του μπάσκετ. Οι διοργανωτές υπόσχονται εκπλήξεις, διαγωνισμούς, παιχνίδια 3Χ3 , δώρα και φοβερή ατμόσφαιρα μπάσκετ στην καρδιά της πόλης. Το «παρών» θα δώσει και όλη η ομάδα με το τεχνικό τιμ

«Που ναι ο Μαγκέτι, οεο που ναι ο Μαγκέτι»

Μεταξύ συγγενών και φίλων έγινε το φιλικό του ΠΑΟΚ με την τουρκική Ολίν Εντιρνέ. Σε μια γωνιά του γηπέδου βρέθηκαν και καμιά 15αριά οργανωμένοι οι οποίοι φώναξαν προφανώς ειρωνικά προς την διοίκηση μια –δυο φορές «που ναι ο Μαγκέτι, οεο που ναι ο Μαγκέτι». Κάποια στιγμή ένας από αυτούς είπε προς τον Σταυρόπουλο: «Μάτζικ, θα πάρουμε κάνα παίκτη;». Ο Μάτζικ απάντησε χαμογελώντας : «στο αεροπλάνο είναι , έρχονται». Αστεία αστεία όμως, η διοίκηση του ΠΑΟΚ χρωστάει μια εξήγηση τουλάχιστον στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον μεγάλο σούπερ σταρ σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη από την στιγμή που ο Μαγκέτι επέστρεψε στην Αμερική. Αυτό που μάθαμε από υπεύθυνα χείλη είναι πως ο λόγος για τον οποίο δεν ενημερώνει γραπτώς ,μέσω ανακοίνωσης η ΚΑΕ σχετικά με τους λόγους που τελικά δεν περπάτησε αυτή συνεργασία είναι γιατί τυπικά ακόμη το θέμα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν. Τυπικά. Ούτε οι γέφυρες επικοινωνίας έχουν κοπεί. Ο Μαγκέτι και πρόσφατα τους επανέλαβε: «δεν μπορώ να δώσω οριστική απάντηση αν δεν ξέρω τι θα γίνει με το λοκ άουτ. Δεν μπορώ να φέρω την οικογένεια μου στην Ελλάδα και ξαφνικά να ενημερωθώ πώς θα πρέπει να επιστρέψω». Βέβαια οι επιλογές του ΠΑΟΚ για τις θέσεις των αμερικανών πλέον έχουν γίνει(μετά και την ανακοίνωση με τον Γκορί), οπότε μια εξήγηση (έστω κι αν αυτή θα περιλαμβάνει μια άνω τελεία για το μέλλον μιας συνεργασίας), πρέπει η ΚΑΕ να την δώσει στον κόσμο. Οφείλει να το κάνει.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Φορμαρισμένος ο Άντριτς

Οι διεθνείς της Γαλατασαράι, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα, Σογκάιλα, Λάκοβιτς, επέστρεψαν μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ, ωστόσο ο παίκτης που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα φιλικά παιχνίδια της Τουρκικής ομάδας εξακολουθεί να είναι ο Λούκσα Άντριντς(26,2.10). Η Γαλατά υπέγραψε τον Κροάτη σέντερ για άλλα δυο χρόνια το καλοκαίρι μετά από μια πετυχημένη σεζόν (με 9,8 π. και 3,5 ριμπ μ.ο. σε Eurocup και Τουρκικό πρωτάθλημα) , δείχνει εξαιρετικά φορμαρισμένος και ήταν πρώτος σκόρερ της Γαλατά σχεδόν σε όλα τα φιλικά της προετοιμασίας. Στην προχθεσινή νίκη της Γαλατά επί της Μπάνβιτ, (με 79-78 από όπου και οι φωτογραφίες), ο Άντριτς πέτυχε 18 π. με 4 ριμπ. Στο ίδιο ματς 10 έβαλε ο Σογκάιλα και 9 ο Λάκοβιτς.


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Με 0/6 Άρης και ΠΑΟΚ

Ούτε μια νίκη δεν κατάφεραν να πετύχουν Άρης και ΠΑΟΚ στα εκτός Ελληνικών συνόρων τουρνουά που μετείχαν. Οι «κίτρινοι» έχασαν από Ακαντέμικ, Παρτιζάν και την Κυπριακή ΕΘΑ στο Πράβετς της Βουλγαρίας, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε στο τουρνουά Rixos cup , από την Τουρκ Τέλεκομ, την Αντάλια και την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Λίγη σημασία έχουν τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια και φυσικά (για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα ), τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτές τις εμφανίσεις σχετικά με την ετοιμότητα της κάθε μια ομάδας είναι πολύ διαφορετικά για Μαρκόπουλο και Αλεξανδρή. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που παίζει και ένα σημαντικό ματς σε 10 ημέρες , έγινε ξεκάθαρο πως αυτό για το οποίο καίγεται διοίκηση και τεχνική ηγεσία είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε τα χρήματα, ούτε την θέληση να ρισκάρει τα πάντα δημιουργώντας έγκαιρα ένα σύνολο για το ματς με την Γαλατά. Έκρινε πως δεν μπορούσε και δεν είχε λόγο να βιαστεί.
Στον «δικέφαλο» γνωρίζουν, πως δεν είναι έτοιμοι και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας πιθανής παρουσίας σε μια απαιτητική διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα. Πάνε στο Βίλνιους να παίξουν με όσους έχουν κι ότι γίνει. Προσέξτε , δεν λέμε πως δεν θα το παλέψει, ή ότι θα πάει αδιάφορος.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η αγάπη για το κάρφωμα

Κοινό χαρακτηριστικό του Γκίντενς που απέκτησε ο ΠΑΟΚ και του Γκορί (τον οποίο θέλει να αποκτήσει) είναι η αγάπη τους για το κάρφωμα. Δεν μπορούμε να πούμε αν ο «δικέφαλος» θα δημιουργήσει φέτος καλή ομάδα, όμως με αυτούς τους δυο θεαματικός θα είναι.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο μήνυμα του Β. Αλεξανδρή στο facebook

“Δεν ήμασταν έτοιμοι για τρία δύσκολα παιχνίδια στη σειρά...είδαμε τις αδυναμίες μας.. τα νέα παιδία που πρέπει να φτάσουν. .έχουμε ταλέντο.. πάντως κομάντος ακόμη δεν γίναμε.. χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.. οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται…”

Οι πλακίτσες των Ισπανών

Όρεξη για πλακίτσα είχαν οι Ισπανοί. Μόλις το σάιτ της ACB δημοσίευσε την είδηση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Γκίντενς, κάποιοι έπιασαν δουλειά στο φόρουμ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Θυμήθηκαν την περιπέτεια του αμερικανού στην Βαλένθια και πόσταραν…αναλόγως. Κάποιος συμβουλεύει στον Γκίντενς να ανεβάσει φωτογραφίες ενός ζεστού μουσακά στο twitter, κάποιος άλλος του λέει να προτιμάει το ούζο πριν το φαγητό κι άλλα τέτοια. Στον ΠΑΟΚ δεν δίνουν σημασία, αρκεί στο γήπεδο να κάνει αυτά που πρέπει.

Αποθέωση στην επίσημη αγαπημένη

Τι κι αν η ομάδα τους υπέστη ένα άνευ προηγουμένου στραπάτσο από τα Σκόπια. Τι κι αν δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ένα μετάλλιο. Οι Λιθουανοί φίλαθλοι αποθέωσαν την εθνική τους ομάδα σαν να είχε κατακτήσει την πρωτιά της διοργάνωσης. Δεκάδες φίλαθλοι πολιόρκησαν το λεωφορείο της Εθνικής ομάδας μετά την νίκη επί της Ελλάδας. Τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο και παρέδωσαν μαθήματα ειλικρινούς στήριξης και αφοσίωσης.



Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Άρης, το γήπεδο Χαριλάου κι ο πατέρας του Φαίδων Ματθαίου

«Μου είπαν ότι γεννήθηκα στις 12 Ιουλίου του 1924 στην Θεσσαλονίκη…Είμαι μοναχογιός του Μάνθου Ματθαίου και της Ανθής Δημητρίου. Έξι χρόνια μετά την γέννηση μου, η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Άρη βρήκε εμένα τακτικότατο θαμώνα όλων των αθλητικών εκδηλώσεων και τον πατέρα μου στην προεδρία του Άρη, θέση από την οποία είχε πετύχει να πάρει την έκταση στην οποία οικοδομήθηκε το ποδοσφαιρικό γήπεδο στου Χαριλάου.
Η έκταση ανήκε στον Χαρίλαο, ο οποίος στον δέκατο ένατο χρόνο της χρήσης της από τον Άρη, προέβη σε δικαστική ενέργεια για να αποτρέψει την χρησικτησία, που θα προέκυπτε μετά την πάροδο της εικοσαετίας. Ο πατέρα μου όμως, το είχε πάρει προσωπικά το θέμα και ήταν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα για να κρατήσει ο Άρης το γήπεδο του. Τι έκανε λοιπόν; Φώναξε τον Διοικητή Μακεδονίας που ήταν φίλος του και τον έπεισε να ψευδομαρτυρήσει ότι τάχα ο Άρης χρησιμοποιούσε τον χώρο 20 κι όχι 19 χρόνια. Χάρη σε αυτή την ενέργεια σώθηκε το γήπεδο και ο Άρης δεν έμεινε στον δρόμο. Για αυτό κι ο μετέπειτα πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Καμπάνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του πατέρα μου, έδωσε το όνομα του σε μια οδό δίπλα στο γήπεδο Χαριλάου».
ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γκίντενς η παέλια και η Βαλένθια

Μάλλον τραυματική ήταν η εμπειρία του νέου παίκτη του ΠΑΟΚ, Τζέι Άρ Γκίντενς από την συνεργασία του με την Βαλένθια. Ουσιαστικά ο 26χρονος φόργουορντ δεν αγωνίσθηκε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι με την Ισπανική ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γκίντενς μετακόμισε από την Πρόκομ (με την οποία αγωνίσθηκε σε 10 παιχνίδια της Ευρωλίγκα, με μέσο όρο 9 π. ανά ματς) τον Ιανουάριο. 17 μέρες ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του , η Βαλένθια ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας μαζί του. Ειπώθηκε πως ο παίκτης ήρθε υπέρβαρος, ενώ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δυσανασχέτησε-σύμφωνα με ισπανικές εφημερίδες- για τις αναρτήσεις του αμερικανού στο twitter! Ο αμερικανός ανέβαζε φωτογραφίες με τα γεύματα του που ήταν πλούσια σε λιπαρές τροφές, γεγονός που αύξησε την ένταση μεταξύ συλλόγου και παίκτη!
Ο ίδιος ο Γκίντενς αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Βαλένθια σε συνέντευξη που παραχώρησε:«Είχα περάσει τις εξετάσεις και τις δοκιμές όταν υπέγραψα συμβόλαιο». Τέθηκε θέμα κακής του διατροφής και κατηγορήθηκε πως όσο βρίσκονταν στην Ισπανία το μενού του περιελάμβανε την παραδοσιακή παέλια και χάμπουργκερς.
«Ξέρω ότι η διατροφή μου δεν είναι τέλεια, πολλές φορές ήμουν τόσο κουρασμένος από τις προπονήσεις που έτρωγα στο ξενοδοχείο ζητώντας ρουμ σέρβις και η παέλια ήταν στο μενού…». Ο ίδιος ο Γκίντενς ισχυρίσθηκε πως το θέμα του φαγητού ήταν πρόφαση για να τον αντικαταστήσουν. Στον ΠΑΟΚ θα χει μια 2η ευκαιρία την οποία στον «δικέφαλο» εύχονται να μην κλοτσήσει. Ο αμερικανός έρχεται με ετήσιο συμβόλαιο.

ΠΑΟΚ- Πήρε Γκίντενς

Το J.R. Giddens ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος φόργουορντ πέρσι αγωνίσθηκε στην Πρόκομ και στην Βαλένθια. Η κίνηση του ΠΑΟΚ δείχνει ότι μάλλον ξεχνάει τον Μαγκέτι;




Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Περί Μαγκέτι…

Μπορεί οι ελπίδες του ΠΑΟΚ περί υλοποίησης της συνεργασίας με τον αστέρα του ΝΒΑ να είναι μικρές ή τουλάχιστον αυτή η αίσθηση δημιουργήθηκε, μόλις ανακοινώθηκε η παρουσία του Μαγκέτι στο μίνι πρωτάθλημα που διοργανώνει η «Impact Basketball» με τη συμμετοχή 70 παικτών του ΝΒΑ, ωστόσο φαίνεται ότι ελπίδες εξακολουθούν να υπάρχουν. Η συμμετοχή του Μαγκέτι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα που διοργανώνεται δεν τον δεσμεύει για οτιδήποτε λένε οι …γνωρίζοντες. Το θέμα είναι ο αμερικανός, να ικανοποιηθεί οικονομικά μέσω εμπορικών συμφωνιών. Ίσως τελικά να μην περιμένει απάντηση ο ΠΑΟΚ από τον αμερικανό αλλά το αντίθετο.

ΠΑΟΚ - Απέναντι στον Μούλα και τον Ντάριους

Δυο παλιούς του γνώριμους, τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και τον Ντάριους Ουάσιγκτον θα βρει στην Αττάλεια της Τουρκίας ο ΠΑΟΚ στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Rixos Cup. Πρόκειται για ένα αξιόλογο τουρνουά στο οποίο μετέχουν πλην του ΠΑΟΚ, η ΚΚ Ζάγκρεμπ, η Ολίμπια Λουμπλιάνας, η Φενερμπαχτσέ και η Τουρκ Τέλεκομ.
Η ΚΚ Ζάγκρεμπ με τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στις τάξεις της τα τελευταία χρόνια κάνει εκπληκτικά βήματα προόδου και φέτος μετέχει στους ομίλους της Ευρωλίγκα ως πρωταθλήτρια Κροατίας.
Η περσινή κυπελλούχος Σλοβενίας, φιναλίστ του Σλοβένικου πρωταθλήματος και φιναλίστ στον τελικό της Αδριατικής λίγκας Ολίμπια Λουμπλιάνας δίνει επίσης το παρών στην Αττάλεια με παίκτες όπως Γιάγκοτνικ, ο Βάρντα , ο Μάρκοτα κ.α. Η Ολίμπια μετέχει και φέτος στους ομίλους της Ευρωλίγκα.
Στους ομίλους της Ευρωλίγκα βρίσκεται και η Φενερμπαχτσέ του Νέβεν Σπάχια. Στο ρόστερ της υπάρχουν οι διεθνείς Πρέλντζιτς, Μάρκο Τόμας , Ούκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Σαβάς κ.α.
Ενισχυμένη την φετινή σεζόν είναι και η Τουρκ Τέλεκομ που απέκτησε τον πρώην πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ και του Άρη, Ντάριους Ουάσιγκτον. Εκεί παίζει κι ο Κάσπαρς Καμπάλα αλλά και ο διεθνής Λιθουανός Σίμας Γιασάιτις.

ΠΑΟΚ-Συνεχίζεται η ταλαιπωρία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον τέως γενικό διευθυντή των γραφείων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ , Δημήτρη Νικηφόρου. Σε λίγες ημέρες , στις 26/9 εκδικάζεται το ποινικό μέρος της υπόθεσης για την δίωξη που υφίσταται, παρά την παραγραφή χρεών μέσω της ειδικής εκκαθάρισης. Ο Νικηφόρου διώκεται για δημιουργία χρεών ύψους 35 εκ.ευρώ στην παλιά ΚΑΕ.

Στην Εθνική Κροατίας

Πρόταση να αναλάβει την θέση του Γιόζιπ Βράνκοβιτς στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας φέρεται να έχει στα χέρια του ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Τον «Πίξι» προσέγγισε πρόσφατα και ο ΚΑΟ Δράμας όμως η απάντηση του ήταν αρνητική.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΗΣ-Ρεζίλι

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, ο Άρης ήταν ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με αγωνιστικές επιτυχίες που έδειχνε να έχει ξεπεράσει σύνδρομα καταστροφικών διαχειριστικών τακτικών του παρελθόντος. Τα πράγματα σήμερα δεν είναι καθόλου έτσι. Τα οικονομικά του προβλήματα είναι τεράστια και αδυνατεί ακόμη και να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ με αποτέλεσμα να γίνεται ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η ιστορία με τον Ματσόν τραβάει καμιά διετία. Διαβάστε τις αποφάσεις τις FIBA:

KAE Aris Thessaloniki B.C. is ordered to pay to Mr. Andrea Mazzon EUR 34,274.19 together with: (a) 5% interest p.a. on EUR 8,500.00 from 30 August 2009; (b) 5% interest p.a. on EUR 23,500.00 from 30 September 2009; and (c) 5% interest p.a. on EUR 2,274.19 from 3 October 2009.

II. KAE Aris Thessaloniki B.C. is ordered to pay to Mr. Elias Diamantopoulos EUR 2,463.71, together with 5% interest p.a. from 3 October 2009.

III. KAE Aris Thessaloniki B.C. is ordered to pay to Mr. Dario Santrolli EUR 2,463.71, together with 5% interest p.a. from 3 October 2009.

IV. KAE Aris Thessaloniki B.C. is ordered to pay to Mr. Andrea Mazzon, Mr. Elias Diamantopoulos and Mr. Dario Santrolli EUR 6,000.00 as a reimbursement of the advance of FAT costs.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ελληνιάδης και η γελωτοθεραπεία του Βασιλακόπουλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Φίλιππα Συρίγου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για το θέμα «Ελληνιάδη». Ο Συρίγος σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο και την «αυλή» του Βασιλακόπουλου την οποία χαρακτηρίζει «σύναξη που στερείται κάθε σοβαρότητας». Διαβάστε, έχει ενδιαφέρον:
«Και ξαφνικά μια ακατανόητη ιστορία με πρωταγωνιστή τον μάνατζερ Σταύρο Ελληνιάδη, ήλθε να σκορπίσει σύννεφα αμφιβολίας πάνω από τον ουρανό της εθνικής μπάσκετ.
Της ομάδας που έχει κάνει, περισσότερο από κάθε άλλη, υπερήφανους τους έλληνες φιλάθλους. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «επίσημη αγαπημένη» που την ακολουθεί.
Θα προσπαθήσω να κάνω όσο γίνεται πιο κατανοητή αυτήν την ακατανόητη, όπως είπα, ιστορία, με βάση την οποία η FIBA έδιωξε από το Ευρωμπάσκετ τον Ελληνιάδη και του επέβαλε 15.000 ευρώ πρόστιμο, για αντιδεοντολογικά τηλεφωνήματα και μηνύματα στους διαιτητές πριν τον αγώνα Ελλάδα-ΠΓΔΜ, χωρίς όμως να αποδώσει οποιαδήποτε μομφή, ή ευθύνη, στην ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ, για λογαριασμό της οποίας θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι λειτουργούσε ο Ελληνιάδης.
Ας πιάσουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Ελληνιάδης έκανε μια αξιοπρόσεχτη καριέρα ως παίκτης, πρώτα στον Πειραϊκό και μετά στον Ολυμπιακό. Κατόπιν ήταν για ένα μεγάλο διάστημα μάνατζερ στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια βρέθηκε στο Μαρούσι. Το 2009, κατ' απαίτηση του προπονητή Γιόνας Κασλάουσκας, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στον Ολυμπιακό, ο Ελληνιάδης εργάσθηκε ως τιμ μάνατζερ στην Εθνική αντί του Νίκου Φιλίππου, που όμως επανήλθε τον επόμενο χρόνο.
Αντίθετα απ' ό,τι έγραψαν μερικοί την Παρασκευή, ο Ελληνιάδης δεν έχει σήμερα καμία επίσημη σχέση με την εθνική ομάδα και την ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ. Απλά μετέχει, όχι πολύ συχνά, στον άτυπο «μεσημεριανό καφέ» της ομοσπονδίας, μαζί με ένα δύο δημοσιογράφους, άλλους μάνατζερ και κάποιους διαιτητοπατέρες.
Πρόκειται για μία σύναξη που στερείται κάθε σοβαρότητας, μιας και χρησιμεύει μόνο στη γελωτοθεραπεία στην οποία υποβάλλει εδώ και χρόνια τον εαυτό του ο «πατερούλης» του ελληνικού μπάσκετ Γ. Βασιλακόπουλος.
Όμως, οι περισσότεροι από τους παριστάμενους σ' αυτόν τον καφέ, είναι αλήθεια ότι κάτι προσπαθούν να ικανοποιήσουν, και, φυσικά, να αποκομίσουν.
Ετσι λοιπόν ο Ελληνιάδης, χωρίς να έχει καμιά επίσημη αρμοδιότητα, βρέθηκε διαπιστευμένος στο Ευρωμπάσκετ ως αναπληρωτής μάνατζερ της Εθνικής, προφανώς για να παρακολουθήσει τζάμπα τους αγώνες και να παραγοντίζει...
Αυτό είναι το ασυγχώρητο λάθος της ομοσπονδίας, που θα μπορούσε να το πληρώσει πολύ ακριβά, αν η FIBA την είχε πράγματι στο στόχαστρο, όπως η ίδια πιστεύει. Ομως η ανασφάλεια είναι το μόνιμο χαρακτηριστκό στη συμπεριφορά των παραγόντων της, ειδικά από την ημέρα που ο Βασιλακόπουλος βγήκε από τον διεθνή χάρτη.
Τα κρούσματα που προκαλούν αυτή την ανασφάλεια πολλά, με κυριότερα τη διαιτητική «σφαγή» που υπέστησαν στις δύο τελευταίες διοργανώσεις οι εθνικές ανδρών και γυναικών. Και μάλλον αυτή την έκδηλη ανασφάλεια επιχείρησε να εκμεταλλευθεί ο Ελληνιάδης, ελπίζοντας ότι έτσι θα κέρδιζε την εύνοια του Βασιλακόπουλου.
Φυσικά το έκανε με τον πιο ανόητο και γελοίο τρόπο, που, θεωρητικά τουλάχιστον, αποκλείει οποιαδήποτε γνώση από την πλευρά της ομοσπονδίας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κάποιος που δεν ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να υποθέσει είναι ακριβώς αυτό: ότι ο Ελληνιάδης λειτουργούσε για τον Βασιλακόπουλο. Πόσω μάλλον αφού στη Λιθουανία βρέθηκε διαπιστευμένος από την ομοσπονδία μπάσκετ...
Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, παρά λίγο να ξεχάσουμε τα κατορθώματα της ανανεωμένης εθνικής μπάσκετ, τα οποία αποτελούν την ευτυχή εκδοχή αυτής της ίδιας ομοσπονδίας, που, ίσως από διαστροφή, προσπαθεί σχεδόν καθημερινά να βγάλει τα μάτια της, μόνη της».

Ελληνική παρουσία στο Σαρλερουά

Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και στον άλλον προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ, που προγραμματίσθηκε να γίνει στο Σαρλερουά(29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου) με την παρουσία των Άλμπα, Ρίγα, Σαρλερουά, Κίμκι, Τούροφ, Νίμπουργκ, Μπάνβιτ και Ντόνετσκ. Ο διεθνής διαιτητής Γιάννης Φούφης επιλέχθηκε από τον Κώστα Ρήγα και θα σφυρίξει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Διοργάνωση της πλάκας

Διοργάνωση της πλάκας κατάντησε το κύπελλο Ελλάδας. Σιγά την διαπίστωση θα πει κάποιος. Δέκα ομάδες αρνήθηκαν να κατέβουν να παίξουν.
Τα ματς που κρίθηκαν στα χαρτιά είναι:


Κόροιβος Αμαλ. - Πανερυθραϊκός 0-20 ά.α.
Αιγάλεω - Λαύριο 0-20 ά.α.
Ερμής Λαγκαδά - Ηρακλής 0-20 ά.α.
Στρατώνι - Παγκράτι 20-0 ά.α.
Ν. Κηφισιά - ΑΕΚ 20-0 ά.α.
Νήαρ Ηστ - Αίας Ευόσμου 20-0 ά.α.
Αίολος Τρικάλων- ΑΕΚ Άργους 20-0 ά.α.
Διαγόρας Ρόδου -Πέραμα 20-0 ά.α.
Δούκας – Αναγέννηση/Φλόγα 20-0 ά.α.

«Υπόσχονταν δωρεάν διακοπές»!!!

"Συνέχεια στο σκάνδαλο του Ευρωμπάσκετ δίνουν οι Ισπανοί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «AS» , ο συμπατριώτης τους διαιτητής Μιγκέν Ανχελ Πέρεθ Πέρεθ φέρεται να δέχθηκε «προσφορά» από τον Σταύρο Ελληνιάδη πριν από την αναμέτρηση Ελλάδας – Κροατίας
Σύμφωνα με την ισπανική «Αs» ο Σταύρος Ελληνιάδης πρότεινε στον διαιτητή Πέρεθ του αγώνα με την Κροατία «δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας».

Στην…υγειά του ΠΑΟΚ

Σε λιγότερο από μια βδομάδα οι επιτελείς του μπασκετικού ΠΑΟΚ συνάντησαν δυο φορές τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.Όχι, ότι έχουν κανένα ιδιαίτερο νόημα αυτές οι συναντήσεις αλλά...λέμε τώρα. Την μια με αφορμή την επίσκεψη Μαγκέτι και σήμερα στην ΔΕΘ στο περίπτερο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είχε πρόβλημα να τσουγκρίσει on camera με τον Μπάνε Πρέλεβιτς(δεξιά διακρίνεται κι ο Β.Γαλατσόπουλος) σε ποτήρι που διατίθεται από την Παοκτσήδικη μπουτίκ.

Τα SMS του Ελληνιάδη και η σιωπή

Και ξαφνικά σιωπή. Ελάχιστα ήταν τα Μέσα που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Σταύρου Ελληνιάδη ο οποίος εμφανίσθηκε (ευρισκόμενος με διαπίστευση στην Λιθουανία), να ανταλλάσσει sms με διαιτητές του Ευρωμπάσκετ. Η υπόθεση όμως ,είναι πολύ σοβαρή ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το ίδιο βιολί, η ίδια μέθοδος (με μηνυματάκια προς τους διαιτητές) μπορεί να ακολουθείται και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιοι ας πούμε που εμφανίζονται σε ομάδες και λένε ότι μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις πουλώντας εκδούλευση. Η αποτελεσματικότητα τους ελέγχεται. Υποθέσεις κάνουμε, όχι ότι έχουμε αποδείξεις για κάτι. Ενδείξεις ναι, υπάρχουν. Τέλος πάντων . Το θέμα μας είναι ο Ελληνιάδης ο οποίος μίλησε στον απεσταλμένο της «Ελευθεροτυπίας», Νίκο Παπαδογιάννη,συνομιλία την οποία δημοσιεύουμε από το www.enet.gr

Κύριε Ελληνιάδη, είστε τελικά συνένοχος ή βλαξ;
«Πώς είπατε;»
Εάν αυτό που κάνατε έγινε κατόπιν εντολής άλλων, είστε συνένοχος αυτών. Εάν δράσατε αυτοβούλως, είστε βλαξ. Χρειάζεται να μας το διευκρινίσετε εσείς.
«Τότε ναι, βλαξ. Δεν πήρα καμία εντολή από κανέναν. Λάθος προσωπικό μου ήταν και απ' ό,τι φαίνεται θα το πληρώσω, και μάλιστα πολύ ακριβά. Αυτό είναι όμως το σωστό, τα λάθη να πληρώνονται».
Ποιο ήταν το κίνητρό σας;
«Ξέρω από παλιά τους περισσότερους διαιτητές και έχω το θάρρος της γνωριμίας. Μόλις είδα τους Σκοπιανούς φιλάθλους να φτύνουν και να βρίζουν και να κάνουν και να ράνουν, θεώρησα σωστό να επιστήσω την προσοχή των διαιτητών σε τυχόν προβοκάτσιες».
Τι ακριβώς έλεγε το μήνυμα που στείλατε;
«Αυτό που σας είπα. Να έχουν το νου τους γιατί οι άλλοι προβοκάρουν. Και τους ευχήθηκα καλή τύχη. Τέλος. Οπως θα θυμάστε, χάσαμε. Και ήταν πολύ καλή η διαιτησία».
Μήπως γράψατε και κάτι που για ευνόητους λόγους μάς κρύβετε;
«Οχι, όχι, όχι, όχι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».
Με ποια ιδιότητα ήρθατε στο Ευρωμπάσκετ;
«Του απλού φιλάθλου. Όπως είδατε άλλωστε, δεν είχα την παραμικρή επαφή με την ομάδα, ούτε με την Ομοσπονδία. Εμένα σε ξενοδοχείο των δημοσιογράφων και όλη μέρα κυκλοφορούσα μαζί τους».
Σας είχε διαπιστεύσει όμως η Ελληνική Ομοσπονδία, με τίτλο Assistant Team Manager.
«Αυτό ήταν το λάθος που έδωσε δικαιώματα. Θα πρέπει, όμως, να καταλάβει ο κόσμος ότι ήταν μια σύμπτωση. Ρώτησα αν υπάρχει η πολυτέλεια να μου βγάλουν μια διαπίστευση ώστε να δω τους αγώνες χωρίς να ψάχνω για εισιτήρια. Το έκαναν ευχαρίστως. Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν ήμουν όμως μέλος της αποστολής, ούτε δηλώθηκα ποτέ στη FIBA».
Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς λόγο και αιτία;
«Νομίζω ότι εντάσσονται στην έχθρα ανάμεσα στον Βασιλακόπουλο και τα νέα αφεντικά της FIBA Europe. Έψαχναν να βρουν πάτημα για να εκδικηθούν και το βρήκαν».
Δεν υπήρχε όμως λόγος να δώσουμε δικαίωμα.
«Αυτό είναι αλήθεια. Σας είπα ότι έκανα μία μεγάλη βλακεία».
Πώς αισθάνεστε ύστερα απ' όλα αυτά;
«Σκασμένος. Η Πέμπτη ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Δεν είχα καν διάθεση να πάω στο γήπεδο. Είδα τον αγώνα από την τηλεόραση. Καλοί ήμασταν, ε;»
Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ θα το πληρώσετε προσωπικά;
«Και τι άλλο να κάνω; Να ζητήσω να το πληρώσει η Ομοσπονδία; Τότε είναι που θα μας κρεμάσουν κουδούνια. Θα το πληρώσω και θα πω κι ένα τραγούδι».
Έχετε τουλάχιστον αυτά τα χρήματα;
«Ευτυχώς, πούλησα πρόσφατα ένα σπίτι. Δύο χρόνια πάλευα να βρω αγοραστή και τελικά τα κατάφερα».

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ακαδημία μπάσκετ

«Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τέσσερις διεθνείς αστέρες
(ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης), ανοίγουν το πρώτο ακαδημαϊκό έτος στη GREEK BASKETBALL ACADEMY.
Με σκοπό να μάθουν στα παιδιά όσα χρειάζονται για να αποκτήσουν τις βάσεις και τα απαραίτητα εφόδια στα πρώτα τους μπασκετικά βήματα, υπόσχονται πρωτοποριακούς τρόπους εκμάθησης και ενδιαφέρουσες παράλληλες δραστηριότητες για να αγαπήσουν το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.
Τέσσερις πρωταθλητές αγκαλιάζουν νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και διδάσκουν τα μυστικά του μπάσκετ, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση με δελτία. Όποτε το επιθυμούν μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε οποιοδήποτε σωματείο. Επίσης, αθλητές που ανήκουν ήδη σε ομάδες, μπορούν να φιλοξενηθούν στη GBA. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, αναπτύσσουν μια μοναδική συνεργασία με ινδάλματα του ελληνικού αθλητισμού ώστε η νεολαία να αγαπήσει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ».

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΝΒΑers της φετινής σεζόν

Την παρακάτω λίστα παικτών με θητεία στο ΝΒΑ, που αποφάσισαν φέτος να μετακομίσουν σε διάφορες γωνίες του πλανήτη,(με κανονικό συμβόλαιο κι όχι με nba out ανάλογα με το λοκ άουτ) δημοσίευσε το espn. Εμείς παρουσιάζουμε αυτούς που θα παίξουν στην Ευρώπη. Μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την λίστα είναι τα εξής: Κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων παικτών που κάνουν το βήμα για την Ευρώπη είναι πως μένουν ελεύθεροι κι έρχονται ως free agent από το ΝΒΑ. Ένα άλλο είναι πως σε αυτή την λίστα υπάρχει μόλις ένας παίκτης που έρχεται στην χώρα μας.
Το ESPN δημοσιεύει άλλη μια λίστα με παίκτες που βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες εξαιτίας του λοκ άουτ. Εκεί βρίσκεται κι ο Μαγκέτι, για τον οποίο αναφέρει πως με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται «in serious talk»

Jeff Adrien
Από Golden State Warriors (free agent). Μετακομίζει στην Ιταλία για την Benneton

David Andersen
Από τους New Orleans Hornets. Μετακομίζει στην Ιταλία για την Siena

Hilton Armstrong
Από Atlanta Hawks (free agent). Μετακομίζει στην Γαλλία για την
ASVEL Villeurbanne

Nicolas Batum
Από τους Portland Trail Blazers. Μετακομίζει στην Γαλλία για τη Nancy

Keith Benson
Από τουςAtlanta Hawks. Μετακομίζει στην Ιταλία για την Sassari

DeJuan Blair
Από τουςSan Antonio Spurs. Μετακομίζει στην Ρωσία για την
Krasnye Krylya

Trevor Booker
Από τους Washington Wizards. Μετακομίζει στο Ισραήλ για την
Bnei Hasharon

Craig Brackins
Από τους Philadelphia 76ers. Μετακομίζει στο Ισραήλ για την Maccabi Ashdod

Rasual Butler
Από τους Chicago Bulls (free agent). Μετακομίζει στην Ισπανία για την Gran Canaria

Jon Diebler
Από τους Portland Trail Blazers. Μετακομίζει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο.

Jordan Farmar
Από τους New Jersey Nets. Πηγαίνει στο Ισραήλ για την Maccabi Tel Aviv

Alonzo Gee
Από τους Cleveland Cavaliers. Μετακομίζει στην Πολωνία για την
Asseco Prokom

Danny Green
Από τους San Antonio Spurs. Πηγαίνει Σλοβενία για την
Union Olimpija

Justin Harper
Από τους Orlando Magic. Πηγαίνει στην Γαλλία για την
Strasbourg

Pooh Jeter
Από τους Sacramento Kings. Πηγαίνει Ισπανία για την Joventut Badalona

Trey Johnson
Από τους Los Angeles Lakers. Πηγαίνει Ιταλία για την
Teramo.

Nenad Krstic
Από τους Boston Celtics (free agent). Πηγαίνει στην Ρωσία για την CSKA Moscow

Acie Law
Από τους Golden State Warriors (free agent)
Πηγαίνει στην Σερβία για την Partizan


Ty Lawson
Από τους Denver Nuggets. Πηγαίνει στην Λιθουανία για την
Zalgiris Kaunas

Jon Leuer
Από τους Milwaukee Bucks. Πηγαίνει στην Γερμανία για την
Skyliners Frankfurt


E'Twaun Moore
Από τους Boston Celtic. Πηγαίνει στην Ιταλία για την Benetton Treviso

Timofey Mozgov
Από τους Denver Nuggets. Μετακομίζει Ρωσία για την Khimki Moscow



Mustafa Shakur
Από τους Washington Wizards (free agent)
Πηγαίνει στην Γαλλία για την Pau-Orthez


Kyle Singler
Από τους Detrot Pistons. Πηγαίνει στην Ισπανία για την
Alicante


Darius Songaila
Από τους Philadelphia 76ers (free agent)
Πηγαίνει στην Τουρκία για την Galatasaray


DaJuan Summers
Από τους Detroit Pistons (free agent). Πηγαίνει στην Ιταλία για την Montepaschi Siena .

Pape Sy
Από τους Atlanta Hawks. Πηγαίνει στηβν Γαλλία για την
Graveline

Garrett Temple
Συμπαίκτης του Μαγκέτι από τους Charlotte Bobcats (free agent)
Πηγαίνει στην Ιταλία για τη Casale

Sasha Vujacic
Από τους New Jersey Nets (free agent). Πηγαίνει στη Τουρκία για την Anadolu Efes

Von Wafer
Από τους Boston Celtics. Πηγαίνει Ιταλία για την Venoli Cremona .

Sonny Weems
Από τους Toronto Raptors. Πηγαίνει στην Λιθουανία όπου θα συναντήσει τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο για την Zalgiris Kaunas

Mario West
Από τους New Jersey Nets. Πηγαίνει Ιταλία για την Verona


Deron Williams
Από τους New Jersey Nets. Πηγαίνει στην Τουρκία Besiktas

Reggie Williams
Από τους Golden State Warriors (free agent)
Πηγαίνει στην Ισπανία Caja Laboral Vitoria

Μετά τον Μαγκέτι έρχεται κι ο Κόμπε



Μετά τον Κόρει Μαγκέτι, η χώρα μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα ακόμη αστέρι(ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους) του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Κόμπε Μπράιαντ τον οποίο φέρνει η NIKE στην Αθήνα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η πολυεθνική εταιρεία αναφέρει τα εξής:
«Η Nike ανακοινώνει την πρώτη επίσκεψη του Kobe Bryant στην Αθήνα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Ο αστέρας του μπάσκετ έρχεται με σκοπό να γνωρίσει, να εμπνεύσει και να συμβουλεύσει τους νέους που αγαπούν το μπάσκετ.
Με αφορμή την επίσκεψη του Kobe Bryant, η Nike διοργανώνει 3-on-3 τουρνουά μπάσκετ για νέους ηλικίας 15 έως 18 ετών αναζητώντας τις 16 καλύτερες ομάδες της Αθήνας. Οι ομάδες αυτές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να προπονηθούν από τον αγαπημένο τους αθλητή, να μάθουν τα μυστικά της άσκησής του, να βελτιώσουν το παιχνίδι τους και να έρθουν αντιμέτωπες σε μια σειρά αγώνων για την ανάδειξη των φιναλίστ.
Οι 2 ομάδες-φιναλίστ θα αγωνιστούν μπροστά στον Kobe Bryant την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου σε ένα εντυπωσιακό event στο Ο.Α.Κ.Α. Μια μοναδική ευκαιρία για τα μελλοντικά αστέρια να γνωρίσουν από κοντά τον Kobe Bryant και να συμμετάσχουν σε μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη».

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ζουν το όνειρο

Την ώρα που ο Μαγκέτι ταξίδευε με προορισμό την Θεσσαλονίκη , πίσω στην Νέα Υόρκη σε ξενοδοχείο του Μανχάταν συζητούσαν επί έξι ώρες οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ με την ένωση παικτών. Είδηση δεν βγήκε αναφορικά με το θέμα του λοκ άουτ. «Υπάρχει χρόνος για να συμφωνήσουμε. Σίγουρα θα γίνουν και νέες συναντήσεις»,υποστήριξε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.
Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζουν (και καλά κάνουν)το όνειρο. Για όσο αυτό κρατήσει.