Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μόνοι τους τα είπαν μόνοι τους τα άκουσαν


Αρχές Οκτωβρίου, παίκτες και προπονητές ομάδων της Α1 έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη πριν από την έναρξη της σεζόν συνέντευξη τύπου. Μια εκδήλωση που εξελίχθηκε σε «κραυγή» αγωνίας από τους ίδιους σχετικά με το που πάει το άθλημα σήμερα στην Ελλάδα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, κ. Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στο περσινό πρωτάθλημα που ΔΕΝ τέλειωσε υπογραμμίζοντας πως «αν είστε σοβαρή λίγκα πρέπει να αλλάξετε τους κανονισμούς», αναφερόμενος στον ΕΣΑΚΕ. Όσο είδατε εσείς προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς. Τα όσα έγιναν στο κλειστό της Πυλαίας δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα φαινομένων βίας. Τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν έρθει. Οι ανίκανοι διαχειριστές του αθλήματος, είναι στον κόσμο τους…
 Δείτε τι έλεγαν οι πρωταγωνιστές του αθλήματος τον Οκτώβρη του 2010

 Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Δεν έχουμε καταλάβει ότι το μπάσκετ είναι ήδη στη γωνία. Έχουμε πατώσει δυστυχώς. Ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του και δεν υπάρχουν επενδυτές. Το πρωτάθλημα έχει χάσει την αξιοπιστία του με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν που δεν τελείωσε. Γιατί αφήνουμε το πρόβλημα να διογκώνεται;»


Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Όλοι λένε ότι θα είναι δύσκολη σεζόν και θυμούνται πως τελείωσε πέρυσι η σεζόν. Ζήτησα στη συνάντηση με τους διαιτητές για το τι θα γίνει σε περίπτωση που επαναληφθούν τα περσινά. Δεν είδα να αλλάζει κάτι. Δεν θέλω να ρισκάρω τη ζωή μου. Είναι πολύ σοβαρό και δεν θέλω να γίνει κάτι δραστικό μόνο αν συμβεί κάτι πολύ κακό. Θα προσευχόμαστε στον Θεό να μην γίνει κάτι. Δεν κάνατε κάτι για να προστατεύσετε τους παίκτες, τους προπονητές, κανέναν. Αν θέλετε να είστε σοβαρή λίγκα, πρέπει να αλλάξετε τους κανονισμούς. Ένα μπουκάλι ή έστω ένα κέρμα είναι αρκετά. Σιγά σιγά πρέπει να φέρουμε στο γήπεδο τον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ στο γήπεδο και όχι τους χούλιγκαν».

Σούλης Μαρκόπουλος: «Συμφωνώ με τον κύριο Ομπράντοβιτς. Αυτά τα κρούσματα βίας πρέπει να εκλείψουν για να έρχονται οι οικογένειες στα γήπεδα»

Κώστας Πιλαφίδης: «Φέτος η όλη εκδήλωση είχε μια καινοτομία. Είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια που ακούστηκαν τόσες αλήθειες»(σ.σ. και που ακούσθηκαν κόουτς τι έγινε;)


Θοδωρής Παπαλουκάς: «Η απαξίωση του προϊόντος είναι εμφανής. Η κρίση δεν ισχύει για τα άλλα αθλήματα; Δεν υπάρχει σωστή οργάνωση. Όλοι περιμένουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εκείνη τη στιγμή. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει δίκιο λέγοντας ότι απειλούνται οι ζωές μας.
 Έχω βαρεθεί να ακούω ευχολόγια. Πρέπει κάτι να κάνουμε . Το μπάσκετ έχει στριμωχθεί στη γωνία και σε λίγο θα πάθει ασφυξία. Βρείτε λύσεις και άμεσα»
(σ.σ. και μόλις ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ επιχείρησε -έστω πιεστικά- να αναγκάσει τους υπευθύνους να βάλουν μια τάξη, ώστε να μπουν κανόνες στο άθλημα που σχετίζονται και με περιστατικά βίας είδαμε την αντίδραση σας)

Δημήτρης Παπανικολάου: "Από την πλευρά μου θα σας κουράσω λίγο παραπάνω. Είναι πιθανό να βασιλεύει η υποκρισία. Ακούστηκαν μάλλον και κάποιες αλήθειες. Η λέξη κρίση θα πρέπει να σταματήσει να κουκουλώνει τα πάντα. Με αφορμή αυτή πρέπει να σταματήσουν να μην πληρώνονται οι άνθρωποι. Τιμωρούμε έδρες, δηλαδή τα τσιμέντα των γηπέδων.
Τιμωρούμε το μπάσκετ και όχι τους χούλιγκαν. Έχω πολλές σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό μου και θέλω να υπερασπιστώ το μπάσκετ. Τον πεσμένο δεν πρέπει να του ρίχνεις μια κλωτσιά για να τον ρίξεις στον γκρεμό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου