Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Θα απαντήσει ο ΕΣΑΚΕ;

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τον Κώστα Σωτηρίου, σχετικά με τον ρόλο φορέων που από την μια εμφανίζονται δήθεν να πιέζουν την ΕΕΑ να παίρνει νωρίτερα αποφάσεις σχετικά με τα πιστοποιητικά συμμετοχής κι από την άλλη ρίχνουν νερό στον μύλο της απαξίωσης του Ελληνικού μπάσκετ. Διαβάστε και θαυμάστε:



«Οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ «έστησαν» 30 ανθρώπους με αποτέλεσμα η ΕΕΟΔΑΚ να αναβάλει επ’ αόριστον τη σημερινή (28/9) συνεδρίασή της και ορισμένες ΚΑΕ της Α1 να πάρουν παράταση ζωής, ή μάλλον… εγγυητικής!
Το SPORT 24 ερεύνησε και παραθέτει το ρεπορτάζ που αφορά την χρηματοδοτούμενη από τον ΕΣΑΚΕ Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών…
Οι δύο δικηγόροι και οι τέσσερις δικαστές που συγκροτούν την ΕΕΟΔΑΚ ήταν συνεπέστατοι στο ραντεβού τους (17.00). Ομοίως και οι διάδικοι, οι δικηγόροι και μάρτυρες, που είχαν ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Δεν έπραξαν, όμως, το ίδιο οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης (γ.γ. του Συνδέσμου και εκπρόσωπος της ΚΑΕ Πανιώνιος) και Νίκος Δουβής (μέλος ΔΣ ΕΣΑΚΕ και εκπρόσωπος Ηρακλή). Όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν στον χώρο που συνεδριάζει η ΕΕΟΔΑΚ, αλλά είχαν ερμητικά κλειστά τα τηλέφωνά τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες εντοπισμού τους, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

"Είναι προφανές γιατί κάποιοι φρόντισαν, ώστε να αναβληθεί επ’ αόριστον η συνεδρίαση της Επιτροπής", αναφώνησε κάποιος από τους παριστάμενους και όλοι –ή τουλάχιστον οι περισσότεροι- έπιασαν το υπονοούμενο. Οσο καθυστερούν οι πρωτόδικες αποφάσεις, τόσο δεν καταπίπτουν οι περυσινές εγγυητικές επιστολές, οι  οποίες έχουν ισχύ ως το τέλος του χρόνου και έτσι με τα ίδια χρήματα οι διάφορες ΚΑΕ μπορεί να εκδώσουν τις εφετινές εγγυητικές επιστολές.

Σε αντίθετη περίπτωση (εάν καταπέσουν μερικώς ή ολικώς), οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να συμπληρώσουν το ποσό ή να καταθέσουν νέα εγγυητική επιστολή εντός 15 ημερών, σύμφωνα με τον νόμο. Κατά σατανική σύμπτωση, κάποιες από τις προσφυγές που επρόκειτο να εκδικάσει η ΕΕΟΔΑΚ –εάν οι δύο εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ δεν «έστηναν» 30 ανθρώπους- έχουν σχηματιστεί κατά του Ηρακλή, κάποιες άλλες κατά της ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλέκεται και το Μαρούσι.       

Πώς είπατε; Και οι τρεις ΚΑΕ περιμένουν την έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1; Αυτό είναι αλήθεια, αλλά σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ (αυτό που αφορά στην κατάληψη των γραφείων της ΓΓΑ από τους υπαλλήλους), ούτε αύριο (29/9) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οπότε οι ομάδες που «καίγονται», θα πάρουν –εκτός απροόπτου- νέα παράταση.

Το αυτό θα συμβεί λογικά και με το ΑΣΕΑΔ, το οποίο πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ (εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών). Οπότε, και αυτό παράταση, όπως τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το «κακοποιημένο» ελληνικό μπάσκετ από επιτροπές, παραεπιτροπές και αφερέγγυους προέδρους και προεδρίσκους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου