Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Απέναντι στην Καζέρτα του Όσκαρ Σμιθ, του Τάνιεβιτς και του Κολτεμπέλα


Στην Ιταλία βρίσκεται από σήμερα η αποστολή του ΠΑΟΚ, που αύριο θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την Καζέρτα, μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης.


Προπονητής της είναι ο πολύπειρος Στέφανο Σακριπάντι, που θα καθίσει για 2η χρονιά στον πάγκο της ομάδας, ενώ μέχρι πέρσι εκεί εργάζονταν ως μάνατζερ ο Κλαούντιο Κολτεμπέλα, ο οποίος είχε σημαντικό μερίδιο επιτυχίας στην επιστροφή του ιστορικού συλλόγου στα Ευρωπαϊκά σαλόνια(κατέκτησε την 3η θέση στην ιταλική λίγκα) και πιο συγκεκριμένα στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.
Σε αυτό τον θεσμό η Καζέρτα θα αντιμετωπίσει στις 21 Σεπτεμβρίου την Κίμκι.
Βασικός χορηγός της είναι η «Pepsi» και έχει ίδια χρώματα με τον ΠΑΟΚ(άσπρο –μαύρο). Η τελευταία φορά που η Καζέρτα έπαιξε στην Ευρώπη ήταν το 1993, ενώ δυο φορές από τότε υποβιβάσθηκε κατηγορία. Το 1991 , δηλαδή την ίδια σεζόν που ο ΠΑΟΚ με τον Ίβκοβιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος, η Καζέρτα με τους Τζεντίλε και Τσάρλς Σάκλεφορντ επίσης σήκωσε το πρωτάθλημα Ιταλίας.
Ακόμη παλαιότερα, επί σειρά ετών προπονητής της Καζέρτα(από το 1982 ως το 1986) ήταν ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, ενώ στην Ιταλική ομάδα αγωνίσθηκε στην δεκαετία του 1980 και μια σπουδαία μορφή του παγκόσμιου μπάσκετ: Ο Όσκαρ Σμιθ, που προστέθηκε πρόσφατα στο «Hall of fame» της FIBA. Με την φανέλα της Καζέρτα, ο Σμιθ το 1989 έπαιξε στον τελικό του «Σαπόρτα Καπ»σε εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης του Ντράζεν Πέτροβιτς (117-113) ο οποίος σε εκείνο το παιχνίδι σταμάτησε στους 62 πόντους και ο Σμιθ στους 42!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου