Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Βασιλακόπουλος:«Η δουλειά του Οικονομίδη είναι να κάνει καλό πρωτάθλημα»



Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και την εκπομπή του Βασίλη Σκουντή.
Σχολιάζοντας τον εκνευρισμό του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Β. Οικονομίδη για κάποιες τοποθετήσεις του Γ. Προεστού είπε:  «Η δουλειά του κ. Οικονομίδη είναι να κάνει καλό πρωτάθλημα, όχι να σχολιάζει τα όσα λέει ο κ. Προεστός και ο κάθε κ. Προεστός. Κι ο Προεστός άνθρωπος του μπάσκετ είναι. Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, είναι θέμα που οι εξελίξεις το απαιτούν. Η πορεία προς το αύριο το απαιτεί. Δεν είναι θέμα δικό μου. Αν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχουμε ιδέες για αυτό. Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, στην Τουρκία, στην Ιταλία κλπ».
Για την  Μεσογειακή Λίγκα είπε:«Εγώ δεν έκανα δηλώσεις για την καινούρια λίγκα. Έκανα δηλώσεις για τον πόλεμο που δέχεται το μπάσκετ και αποκάλεσα συμπολεμιστές, όσους ήμασταν εκεί. Ο πόλεμος γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το στοίχημα γενικά. Ένα άθλημα συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα λόγο του τζόγου. Τα χρήματα από εκεί προέρχονται, δεν αδικώ τους ανθρώπους. Θα προβάλουν αυτόν που τους τα φέρνει. Δεν είναι όμως αυτή αθλητική πολιτική. Αυτή σήμερα στην Ελλάδα, εκπονείται από τον ΟΠΑΠ.
Πάνω στην προβληματική που αναπτύσσεται, γιατί πρέπει όσοι έχουμε τις καρέκλες να δίνουμε λύσεις στα αδιέξοδα, σπάω το κεφάλι μου να βρω λύση. Κάποτε είχαμε τα τοπικά πρωταθλήματα, Αθήνα, Πειραιά κλπ. Όταν είπαμε να γίνει Εθνικό πρωτάθλημα, άρχισε η γκρίνια για το τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν ήταν τόσο ισχυρές, αν θα έφευγαν για παράδειγμα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κλπ. Αυτό το ξεπεράσαμε εύκολα και κάναμε το Εθνικό πρωτάθλημα.
Σήμερα, πάμε σε υπερεθνικά πρωταθλήματα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη. Εγώ δεν μπορώ ούτε να το προχωρήσω ούτε και να το σταματήσω. Γιατί δε ρωτάτε αυτούς που ασχολούνται με την αγορά του αθλητισμού, να δείτε ποιοι και πόσοι έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για να έχουν μερίδιο από την πίτα χωρίς να υπάρχει κάτι παραπάνω.
Στο τέλος αυτού του μήνα θα μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα, γίνονται συζητήσεις. Δε μπορώ να πω περισσότερα. Θα υπάρχουν τρεις με τέσσερις ομάδες, αυτό είναι δεδομένο». Για το αν έχουν βρεθεί χορηγοί για αυτή την λίγκα: «Υπήρχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κάποιου οικονομικού κολοσσού να φτιάξει μια σπουδαία ομάδα κι ένα γήπεδο μεγάλο, όμως έχουν παγώσει οι συζητήσεις γιατί στην Αίγυπτο υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα. Υπάρχει και κάτι από το Κατάρ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου