Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Βαγγέλη, το βλεπες , το παιξες;



 Αναρωτήθηκε τα εξής ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Πανελλήνιος:
«Περίμενα και εγώ τον κόσμο. Είναι καλή ώρα για τον κόσμο, αλλά ίσως θέλουν περισσότερο ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα είναι ίσως χώρα του ποδοσφαίρου. Περίμενα ότι θα έρθει ο κόσμος του μπάσκετ».
Απάντηση υπάρχει: Και φυσικά είναι χώρα ποδοσφαίρου. Αν ο κόσμος βομβαρδίζεται διαρκώς με πληροφορίες που αφορούν το ποδόσφαιρο. Αν τα Μέσα παίζουν 90% ποδόσφαιρο και 10% όλα τα άλλα. Αν σου κάνουν το μυαλό σμπαράλια με διαφημίσεις(του στυλ «το ΄βλεπες, το παιξες;»)που πέφτουν κατά ριπάς και σε κάνουν να αισθάνεσαι ενοχές που δεν παίζεις και συ «Πάμε Στοίχημα Ποδόσφαιρο»…
Αν οι διοικήσεις των ΚΑΕ έχουν αποδεχθεί την κακομοιριά ενός ανοργάνωτου πρωταθλήματος εκλέγοντας επί σειρά ετών ανεπαρκείς ηγήτορες. Αν εδώ και τόσα χρόνια η ηγεσία της Ομοσπονδίας σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα του Ελληνικού μπάσκετ ψάχνοντας άλλοθι για τις ευθύνες της, τότε ναι, είναι απόλυτα λογικό ο κόσμος να προτιμάει να βλέπει ποδόσφαιρο. Έστω κι αυτού του επιπέδου. Τουλάχιστον εκεί το «περιτύλιγμα» είναι καλύτερο.

Μια μέρα πριν είχαμε την δήλωση της …αγωνιστικής από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: «Είμαστε ριγμένοι από όλα τα Μέσα. Δεν αναφέρθηκαν σκοπίμως, στα παιχνίδια της Α1. Έδειξαν Βόλφσμπουργκ-Γκλάνταμπαχ, που είναι τελευταίοι. Εμείς, ως μπάσκετ είμαστε υπό διωγμό. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι νέος και όπως συνεχίζει θα φέρει κι άλλες επιτυχίες. Στο ποδόσφαιρο αποκλείονται από τους 32 του Europa League και πανηγυρίζουν. Θα πάμε ταξίδια, λένε και ξοδεύουν λεφτά. Αν πας με ταξιδιωτικό γραφείο, θα δεις και ωραιότερα μέρη απ' αυτά που βλέπουν. Δεν το λέω με παράπονο. Λέω μία πραγματικότητα. Αξίζουμε καλύτερης μεταχείρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου