Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ημερίδα χαμηλού επιπέδου



Χαμηλού επιπέδου(δυστυχώς) ήταν η ημερίδα που προκάλεσε ο ΠΣΑΚ(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) στην Θεσσαλονίκη και τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, την Δευτέρα 28/02 με θέμα: «Κανονισμοί Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης» που είχε ως βασικό και μοναδικό  ομιλητή τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη.
Ο τρόπος με τον οποίο επιλέχθηκε να εξηγήσει τους νέους κανονισμούς (με απλή ανάγνωση από το εγχειρίδιο κανονισμών) ,η έλλειψη εικόνων (θα μπορούσαν απλά να επιλεχθούν φάσεις από ένα DVD), η έλλειψη ομάδας εργασίας και αναπαράστασης έκαναν δυσνόητη και βαρετή την προσπάθεια μετάδοσης της πληροφορίας, προφανώς εξαιτίας της έλλειψης προετοιμασίας. Οι δυο οθόνες που υπήρχαν στην αίθουσα έδειχναν απλώς το κείμενο των κανονισμών τις οποίες μάλιστα οι παριστάμενοι στη ημερίδα που κάθονταν στις πίσω θέσεις με δυσκολία μπορούσαν να διαβάσουν.
Ερώτηση στην απάντηση συναδέλφου(σ.σ. του Αλέξη Τσατσούλη) για το ποιες κινήσεις επιτρέπονται και ποιες όχι στο λόου πόστ δεν δόθηκε με τον κ. Συμεωνίδη να λέει «δεν μπορώ να σας το εξηγήσω τώρα εδώ που είμαστε»!!!
Σπουδαστής σχολής δημοσιογραφίας απαντώντας σε παρατήρηση του ομιλούντος που είπε: «μάλλον δεν τα καταλάβατε καλά», ανταπάντησε πως «μάλλον εσείς δεν μας τα εξηγείται καλά», παρατήρηση που ήταν μάλλον σωστή.
Λάθος και του ΠΣΑΚ(που είχε σίγουρα καλές προθέσεις), όμως δημιούργησε αυτή την ημερίδα μόλις 7 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Ήταν μια ημερίδα που δυστυχώς δεν πρόσφερε ούτε γνώση, ούτε «τροφή» για προβληματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου