Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ρετρό αναφορές




Οι συχνές βουτιές στο παρελθόν με αφορμή επιτυχίες των ομάδων της Θεσσαλονίκης(όπως η σημερινή με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων από τον Άρη και του κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ) κατά καιρούς εντείνουν ακόμη περισσότερο στο υποσυνείδητο φιλάθλων τόσο του Άρη όσο και του ΠΑΟΚ, διαδικασίες…σύγκρισης του «χθες» και του «σήμερα».
 Είναι  χρήσιμο ωστόσο να κατανοήσει κανείς, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής ότι το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να “παράγει” παίκτες, προπονητές και κατά καιρούς επιτυχίες(όπως ήταν η συμμετοχή του Άρη για δυο συνεχόμενες σεζόν 2006-08, στο «top16» της Ευρωλίγκα) κι ότι το συστατικό που κυρίως λείπει σε σύγκριση με το παρελθόν είναι η συμμετοχή των ίδιων των φιλάθλων.
Ας δούμε όμως σήμερα που βρίσκονται και με τι ασχολούνται οι πρωταγωνιστές εκείνων των επιτυχιών:
ΑΡΗΣ
Σβι Σέρφ(προπονητής): Τον τελευταίο χρόνο ο Ισραηλινός τεχνικός κοουτσάρει την Ρωσική Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης.
Τζέι Τζέι Άντερσον:  Είναι εδώ και 11 χρόνια στο επιτελείο του Μέμφις (ΝΒΑ) και τα 4 τελευταία χρόνια είναι director pro player personnel στους Γκρίζλις.
Τον Αύγουστο του 2010 το πανεπιστήμιο Μπράντλεϊ στο οποίο αγωνίστηκε, τον τίμησε δίνοντας το όνομά του στο γήπεδο όπου κάνει προπόνηση η ομάδα μπάσκετ!
Ντίνος Αγγελίδης: Ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας. Παράλληλα διαθέτει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, ενώ είναι εκ των ιδιοκτητών αλυσίδας εστιατορίων με την ονομασία «Δια χειρός». Τέλος, συνεισφέρει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στο μπάσκετ στην ομάδα του Σπόρτιγκ ως γενικός αρχηγός.
Μιχάλης Μισούνοφ: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε τον Οκτώβριο του 2010 στον Μιχάλη Μισούνοφ ποινή φυλάκισης 10 ετών και 8 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή αντιαρματικών όπλων! Η ποινή του δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ρόι Τάρπλει: Κρέμασε τα παπούτσια του το 2006 σε ηλικία 42 ετών παίζοντας με τους Michigan Mayhem στο CBA.. Σήμερα ζει στο Ντάλας με αδιευκρίνιστη επαγγελματική ιδιότητα.
Παναγιώτης Γιαννάκης: Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών. Τον Ιούνιο του 2010 ανακοινώθηκε και τυπικά η λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.
Βαγγέλης Βουρτζούμης: Στα 41 του χρόνια εξακολουθεί να παίζει μπάσκετ! Αγωνίζεται (έστω και ερασιτεχνικά) στο Πεντελικό.
Γιώργος Γάσπαρης: Τον Αύγουστο του 2010 ανέλαβε καθήκοντα συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην ΚΑΕ και τα τμήματα υποδομής του Πανιώνιου. Ήταν ο ασίσταντ κόουτς του Μάρκοβιτς και σήμερα του Μπαρτζώκα. 
Μέμος Ιωάννου: Από τον Δεκέμβριο του 2009(μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο) είναι ο προπονητής του Κεραυνού Στροβόλου της Κύπρο.
Βασίλης Λυπηρίδης: Εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Νομαρχία, σήμερα είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Βορείου Ελλάδος.
ΠΑΟΚ
Σούλης Μαρκόπουλος(προπονητής): Από το 2009 ο Σούλης Μαρκόπουλος συνεργάζεται ξανά(για 3η φορά) ως προπονητής με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Αχιλλέας Μαματζιόλας: Εργάζεται ως τελωνειακός στα σύνορα με την Αλβανία στην Κρυσταλοπηγή Φλώρινας και δεν ασχολείται καθόλου με μπάσκετ.
Νίκος Μπουντούρης: Είναι προπονητής της εφηβικής ομάδας του Ηλίου. Παράλληλα ασχολείται με το real estate 
Χρήστος Τσέκος: Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Περιστερίου με αρμοδιότητες στον αθλητισμό.
Ουόλτερ Μπέρι:. Είναι ιδιοκτήτης πάρκινγκ και πλυντηρίου αυτοκινήτων στην Νέα Υόρκη.
Γιώργος Μπαλογιάννης: Ζει σε ένα κτήμα, σε ένα προάστιο λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη(Νέα Μεσήμβρια).Είναι υπάλληλος στην Γενική Γραμματεία Μακεδονίας –Θράκης.
Τζον Κόρφας:. Για μικρό χρονικό διάστημα (το 2008)συνεργάσθηκε με τον ΠΑΟΚ ως προπονητής. Σήμερα είναι προπονητής στην ΧΑΝΘ.
Μπάνε Πρέλεβιτς: Εξελέγη πρόσφατα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας(περιλαμβάνει μετά τον Καλλικράτη και τους Δήμους Πανοράματος και Χορτιάτη)με αρμοδιότητες στον αθλητισμό.
Νάσος Γαλακτερός: Πριν από λίγα χρόνια δημιούργησε με εταιρεία με αντικείμενο την προετοιμασία εκδηλώσεων(γάμων κ.α.). Πρόσφατα διέρρευσε ότι απάντησε θετικά στην πρόταση του ΑΝΤ1, ώστε να συμμετάσχει στο «Dancing with the stars»! 
Ζόραν Σάβιτς: Κατείχε σημαντικά πόστα ως τζένεραλ μάνατζερ στην Φορτιντούντο Μπολόνια και την Μπαρτσελόνα. Είναι μέτοχος σε διάφορες επιχειρήσεις, αυτό με το οποίο ωστόσο ο ίδιος ασχολείται είναι το γραφείο εκπροσώπησης  παικτών.
Ευθύμης Ρετζιάς: Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στην Θεσσαλία με τον συνδυασμό του κ. Αγοραστού. Επίσης δημιούργησε μαζί με τους Αλβέρτη και Παπανικολάου την εταιρεία «Triple Crown» που δραστηριοποιείται στην δημιουργία μπασκετ καμπ  με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ.
Πηγή: "GOALnews"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου