Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κεραυνοί από Αλεξανδρή




Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», και τον δημοσιογράφο, Κώστα Σωτηρίου, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής:

Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μιλήσατε με σκληρά λόγια, ενώ οι αναφορές σας κατακεραύνωσαν το ποδόσφαιρο;
 «Μα, αντιμετωπίζουμε λαίλαπα, δεν το βλέπετε; Μόνο τα λαμόγια του ποδοσφαίρου θα επιβιώσουν. Αυτοί, που μονίμως βρίσκονται στο απυρόβλητο. Στήνουν αγώνες, απειλούν, κάνουν, δείχνουν, βγαίνουν κασέτες και όλοι κωφεύουν. Είναι σαν τις μίζες της Siemens και των υποβρυχίων. Αν δεν συντονιστούν όλοι οι φορείς και αν δεν αντιδράσουν, στο τέλος δεν θα υπάρχει τίποτε».

 -Μήπως, όμως, και οι επίσημοι φορείς του μπάσκετ δεν έχουν προασπίσει το άθλημα; Δεν το έχουν αναβαθμίσει, δεν το έχουν κάνει πιο ελκυστικό;
 «Το μπάσκετ είναι τελείως υποβαθμισμένο. Και αυτό φαίνεται καθημερινά. Είναι προβολή αυτή για ένα άθλημα, που έχει φέρει τόσες επιτυχίες στην Ελλάδα; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να περιμένουμε πότε θα παίξουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για να ξυπνήσει η καφρίλα και να ασχοληθούν τα κανάλια, ενώ τις άλλες ημέρες δεν λένε ούτε τα αποτελέσματα; Είναι ντροπή, γιατί δεν ξέρω πού οδηγούμαστε ως χώρα και ως ελληνικός αθλητισμός. Το ποδόσφαιρο παίρνει τη μερίδα του λέοντος και από ανταποδοτικότητα μηδέν. Και όλα τα άλλα αγνοούνται, ειδικά το μπάσκετ. Σκοπίμως, όλα γίνονται σκοπίμως. Εγώ το βλέπω, το βιώνω. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και το θέλει».

 -Δεν είναι τραγικό ότι δώδεκα ομάδες είστε αναγκασμένες να παρακολουθείτε το θέατρο του παραλόγου, που παίχτηκε γύρω από τον αναβληθέντα Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος;
 «Εμείς, οι υπόλοιποι δώδεκα της Α1, τελούμε υπό καθεστώς ομηρίας. Περιμένουμε να μάθουμε πότε θα γίνει ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος για να γίνει ο προγραμματισμός. Το έχω πει εδώ και αρκετά χρόνια. Ας αποκοπούν από το πρωτάθλημα οι δύο μεγάλοι και ας παίζουν μόνοι τους. Σε δική τους λίγκα αυτοί και σε δική μας εμείς. Δεν γίνεται διαφορετικά, έχουμε βαρεθεί. Κάθε χρόνο και χειρότερα».

 -Ως προπονητή, σας προβληματίζει το γεγονός ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχετε δώσει μόνο δύο αγώνες, εξαιτίας του «κενού» Σαββατοκύριακου λόγω της αναβολής του Τελικού και της διεξαγωγής του «All Star Game» στον Πύργο (12-13 Μαρτίου);
 «Αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί και με ενδιαφέρει. Αν θα έχει η ομάδα μου ρυθμό ή αν θα παίξει καλά μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω της αναβολής του Τελικού. Το ζητούμενο είναι να λυθούν τα σοβαρά θέματα, δεν πρέπει να το βλέπουμε κοντόφθαλμα και ο καθένας να σκέφτεται μόνο το συμφέρον της ομάδας του. Το ζητούμενο είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον ελληνικό αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου