Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΑΡΗΣ: Ο Μπλατ, η έλλειψη «φλόγας» οι ατάκες

Ο Άρης δεν μπορούσε να προσφέρει εγγυήσεις για τίποτα στον Μπλατ.

Εδώ δεν υπάρχουν καν εγγυήσεις για την νέα διοίκηση η οποία –για την ώρα- βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Για να επιστρέψουμε στο θέμα Μπλατ ,ο αμερικανοισραηλινός στο διάστημα που εργάσθηκε στον Άρη δεν κατάφερε να πετύχει σχεδόν τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν δουλέψει στον Άρη(μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2007 με την Εθνική Ρωσίας). Αναμφισβήτητη ήταν επίσης η «λάμψη» που έφερε στον Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τεράστια ήταν η εμπειρία συναναστροφής που είχαμε δημοσιογραφικά μαζί του, με μια προσωπικότητα που διαθέτει απίστευτες παραστάσεις αλλά και γνώσεις για το άθλημα που υπηρετεί.
Ο μουδιασμένος τρόπος με τον οποίο το "σύστημα" που ασχολείται με τα του Άρη «υποδέχθηκε» την απώλεια Μπλατ είναι ενδεικτικός της κατάστασης, του ενδιαφέροντος που υπάρχει ή δεν υπάρχει για το καλαθοσφαιρικό τμήμα και το οποίο έχει καταγραφεί και για μια σειρά από άλλα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον Άρη. Μούδιασμα, απάθεια και έλλειψη «φλόγας»…Ποιο θα είναι τελικά το τίμημα αυτής της αντιμετώπισης;
Επιστρέφουμε ξανά στον Μπλατ: Έτσι , ως έναν επίλογο με αφορμή το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη, ας θυμηθούμε τις κυριότερες ατάκες που μας χάρισε στο διάστημα που εργάσθηκε στον Άρη και οι οποίες είχαν πρόσφατα δημοσιευθεί στην εφημερίδα “Goal”. Δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο άλλωστε αλλά για τον άνθρωπο που στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαραντόνα έβλεπε τον τέλειο πλέι μέικερ!

“Τα μαθηματικά το μπάσκετ και το άγαλμα
Στις 23/02 μετά την νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου στο «Eurocup» o Μπλατ τόνισε:
«Το μπάσκετ είναι σαν τα μαθηματικά. Οι γωνίες που πρέπει να εφαρμόζεις στα σχήματα μέσα στο γήπεδο, τα στατιστικά, οι τρόποι για να κερδίσεις, είναι όλα μαθηματικά στοιχεία. Στο μπάσκετ, ένα κι ένα κάνουν δύο. Αν δουλέψεις σκληρά, θα σου συμβούν όμορφα πράγματα». Για το ίδιο παιχνίδι είπε:«Δείξαμε επιμονή, λαξεύσαμε τον πάγο, ώσπου τελικά σπάσαμε το άγαλμα. Όταν τελειώσαμε την προσπάθειά μας, αποκαλύφθηκε η μορφή του θεού Άρη! Άρα, μάλλον κάναμε τη δουλειά μας καλά»!

Ματ Γουόλς ο… επιβάτης
Πριν το ματς με Τρίκαλα (25/02) ο προπονητής του Άρη μίλησε για την προσθήκη του Ματ Γουόλς στο ρόστερ των «κιτρίνων», τον οποίο και παρομοίασε με επιβάτη…τρένου:«Ο Γουόλς προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ομάδα, μοιάζει με τον επιβάτη που προσπαθεί να ανέβει στο τρένο ενώ αυτό έχει αναπτύξει ήδη μεγάλη ταχύτητα».Για την προσπάθεια που έκανε ώστε να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα είπε:«Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις αμέσως φιλοσοφία. Στο αυτοκίνητο δεν μπορείς να αλλάζεις τις ταχύτητες με μεγάλη βιασύνη χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις».

«Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»
Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις που έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ πριν αλλά και μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.«Ποτέ δεν θέλεις να παλέψεις με το θηρίο, όταν το θηρίο είναι πεινασμένο». Ο τεχνικός του Άρη αναφερόμενος πάντα στον Παναθηναϊκό είπε στις 14/02:«Η κατάσταση αυτή μου θυμίζει τον Ιάπωνα ναύαρχο που μετά την επίθεση των συμπατριωτών του στο Περλ Χάρμπορ, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε «φοβάμαι πως κάναμε ένα ολέθριο λάθος και ξυπνήσαμε έναν κοιμισμένο γίγαντα». Ο Παναθηναϊκός είναι όντως ένας γίγαντας, σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ».
Η αμερικάνικη παροιμία
Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ(στις 6/02), ο Ντέιβιντ Μπλατ επικαλέσθηκε μια φράση από την Παλαιά Διαθήκη: «Η σημερινή νίκη με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα Όπως λέει μία φράση στην Παλαιά Διαθήκη «αν κάποιος πάει να σε σκοτώσει, πρέπει να τον σκοτώσεις πρώτος». Έτσι παίξαμε απόψε, δρώντας προληπτικά απέναντι στα ισχυρά σημεία των αντιπάλων μας».
Πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (στις 29/01) επικαλέσθηκε μια αμερικάνικη παροιμία:«Πρέπει να έχουμε τη διάθεση να πολεμήσουμε. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την ομάδα μας. Όπως λέει μία αμερικάνικη παροιμία «δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είναι ο σκύλος στη μάχη, αλλά πόσο μεγάλη είναι η μαχητικότητα μέσα του».

«Το Παναθηναϊκό στάδιο…»
Με τον ίδιο «φρέσκο» στον πάγκο του Άρη οι «κίτρινοι» γνώρισαν μια ακόμη ήττα στην Αθήνα από το Μαρούσι. Στις 23/01 είπε:«Στο δρόμο για να έρθουμε στο γήπεδο, είδα το Παναθηναϊκό στάδιο, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για να χτιστεί αυτό το στάδιο. Εγώ βρίσκομαι στον Άρη εδώ και μία εβδομάδα, συνεπώς έχω πολύ περισσότερο χτίσιμο μπροστά μου. Γι’ αυτό, δεν θα δώσω περισσότερη έμφαση στο αποψινό παιχνίδι».

Το ποδόσφαιρο και ο Σιλαβέρτ
Στις 22/04/2010 παραμονές του τελικού αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό είπε:«Μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο ποδοσφαιριστές το παιχνίδι των οποίων με συνάρπαζε: τον Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο πρώτος ήταν ο πιο χαρισματικός ηγέτης που έχω δει ποτέ σε όλα τα αθλήματα! Και μόνο με την προσωπικότητά του ήταν ικανός να βελτιώνει κάθε συμπαίκτη του. Ο Μαραντόνα είχε την ικανότητα να οδηγεί αγωνιστικά την ομάδα του …Θα ήταν ο απόλυτος πλέι μέικερ στο μπάσκετ! Αυτούς τους δύο θα μπορούσα να τους βλέπω ασταμάτητα. Το ποδόσφαιρο μετά από 20 λεπτά με κουράζει γιατί πραγματικά δεν το καταλαβαίνω καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου