Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΣΑΚΕ:«Εκλογές παρωδία»


Σάρωσε στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ ο Βασίλης Οικονομίδης που αποδείχθηκε πως από την πρώτη στιγμή είχε και την «ευλογία» της Ομοσπονδίας. 


Η μοναδική λευκή ψήφος ανήκε (λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα) στον Πανελλήνιο. Κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Οικονομίδης ψηφίσθηκε και από τον Ολυμπιακό και από τον Άρη.
Το παρακάτω σχόλιο ανήκει στον Γιώργο Συρίδη και δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το πρωτάθλημα τελείωσε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, η πολιτεία κατηγόρησε εκτός του Ολυμπιακού και τον Σύνδεσμο για τα έκτροπα του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ. Η επόμενη μέρα είναι το ίδιο τραγική σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ομάδες που μαστίζονται από οικονομικά προβλήματα, από διοικητικά προβλήματα, ομάδες που έχουν οφειλές σε παίκτες, που έχουν χρέη…
 Οι υγιείς ομάδες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι σημερινές εκλογές είναι παρωδία. Ο Βασίλης Οικονομίδης θα βγει πρόεδρος και πάλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χαίρει της καθολικής εμπιστοσύνης. Απλά όσοι είναι αντίθετοι στη δική του προεδρία, δεν μπόρεσαν να βρουν το αντίπαλο δέος για τον βάλουν να κοντράρει τον Οικονομίδη. Όλες – μα όλες – οι ομάδες που είχαν παράπονα από τον ΕΣΑΚΕ για διάφορα ζητήματα, οφείλουν να σιωπήσουν, αφού δεν μπορούν να αντιδράσουν. Είναι αδιανόητο να γίνονται εκλογές στον ΕΣΑΚΕ, σε έναν προβληματισμό οργανισμό και να μην υπάρχουν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι.
 Αυτό καταδεικνύει την ανυπαρξία του ελληνικού πρωταθλήματος σε διοικητικό επίπεδο. Από σήμερα ξεκινάει μια νέα διετία στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ, που θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Από τη στιγμή που ο Οικονομίδης θα βγει πρόεδρος, σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ομάδων τον εμπιστεύεται. Από αυτή την πλειοψηφία, θα ακουστούν πάλι φωνές διαμαρτυρίας μέσα στη διετία για διάφορα θέματα.
 Και το πρωτάθλημα θα εξακολουθήσει να μην είναι υψηλού επιπέδου σε οργάνωση και διοίκηση. Όχι τόσο γιατί δεν είναι ικανός ο Οικονομίδης, αλλά γιατί οι ίδιες οι ομάδες δεν λειτουργούν ορθώς μέσα στο επαγγελματικό πλαίσιο ενός επαγγελματικού (λέμε τώρα…) πρωταθλήματος. Οι ομάδες, λοιπόν, παίρνουν ότι τους αξίζει. Αν αυτό είναι μικρό ή μεγάλο, λίγο ή πολύ, είναι οι ίδιες υπεύθυνες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, οπότε οι ψήφοι σήμερα θα βαρύνουν τις ομάδες για την επόμενη διετία τουλάχιστον…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου