Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ευρωλίγκα: Δίωρη συνάντηση Οικονομίδη-Μπερτομέου


Απόλυτα ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ,


εμφανίσθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ULEB, Τζορντί Μπερτομέου στην δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα στην Βαρκελώνη με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη. Ούτε λίγο , ούτε πολύ ο κ. Μπερτομέου μετέφερε στον κ. Οικονομίδη ότι η Ελληνική λίγκα κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεων από την στιγμή που παρά τα ήδη γνωστά εδώ και χρόνια προβλήματα οι ελληνικές ομάδες όχι μόνο δεν έκαναν βήματα προόδου αλλά εμφανίζονται σε ακόμη πιο δεινή θέση από αυτήν που βρίσκονταν δυο χρόνια πριν. Ο κ. Μπερτομέου γνωρίζει καλά πως αρκετά ελληνικά κλαμπ δεν διαθέτουν καν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς (Άρης, Πανιώνιος, Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Περιστέρι, ΑΕΚ, κ.α.). Τόνισε πως πολλές ομάδες είναι αδύναμες στο να χαράξουν μια μακροπρόθεσμη πολιτική, έκανε λόγο για την παντελή έλλειψη οργάνωσης σε θέματα μάρκετινγκ , αλλά και την μικρή διάθεση εισιτηρίων.
Ο κ. Οικονομίδης, πριν από λίγο ρωτήθηκε ευθέως σχετικά με το αν η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει από φέτος μια θέση στην Ευρωλίγκα. Η απάντηση του ήταν «όχι». Εμφανίσθηκε όμως, ιδιαίτερα προβληματισμένος για όσα άκουσε από τον κ. Μπερτομέου τα οποία και θα μεταφέρει στο σημερινό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για την ώρα, θα ενημερώσω πρώτα τα σωματεία», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, με καθυστέρηση λίγων ημερών ο Κολοσσός Ρόδου, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα του ΕΣΑΚΕ σχετικά με το αν επιθυμεί να παίξει στην Ευρώπη στο ενδεχόμενο που κάποια άλλη ελληνική ομάδα δηλώσει αδυναμία. Επειδή όμως αυτή η απάντηση έφτασε με καθυστέρηση δεν θα ληφθεί υπόψη από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου