Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Θεωρία, φλυαρία και ανούσιες συναντήσεις

Την δική του διάσταση γύρω από τα τελευταία τεκταινόμενα στην ΚΑΕ Άρης



και τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια των «κίτρινων» χειρίσθηκε την περίπτωση του Ντέιβιντ Μπλατ έδωσαν «ΤΑ ΝΕΑ» στο ένθετο της εφημερίδας «Ζω» που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Το σχόλιο δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου με την υπογραφή του Α.Τσατσούλη:
«Αποστολή εξετελέσθη! Διοίκηση της ΚΑΕ, μέτοχοι, χρηματοδότες και φορείς που κινούνται γύρω από τον Άρη έστειλαν τον Ντέιβιντ Μπλατ στην αγκαλιά της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τώρα μπορούν όλοι να συνεχίσουν χωρίς άλλα εμπόδια τις φλύαρες συναντήσεις τους που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μεταξύ τους σύγκρουση. Άλλωστε, οι φλύαρες, ανούσιες και θεωρητικές συναντήσεις εντάθηκαν στον Άρη από τις 3 Μαΐου, όταν ολοκληρώθηκε για τους «κίτρινους» η σεζόν με τη δεύτερη ήττα από τον Ολυμπιακό για την προημιτελική φάση των πλέι οφ.
Περί ανέμων και υδάτων αποδείχθηκε πως ήταν και η συζήτηση στο δείπνο που παρέθεσε στις 4 Μαρτίου η νεοσύστατη Σάρισα στον 51χρονο προπονητή. Πάντως ο Μπλατ τη βραδιά του τελευταίου αγώνα της σεζόν, μιλώντας στη διοίκηση, επανέλαβε: «Θέλω να μείνω στον Άρη». Ο σχεδιασμός του περιελάμβανε παίκτες «σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που θα έχουν τόσο μεγάλη προσωπικότητα, όσο και αγωνιστική ποιότητα».
Ο Μπλατ δεν έκανε σχέδια μόνο για μία σεζόν. «Ο Άρης χρειάζεται πειθαρχημένη προσπάθεια με διάρκεια, σταθερότητα και ηρεμία, που θα οδηγεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου να κτίσει ομάδα όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον», έλεγε.
Ελάχιστοι συγκινήθηκαν με τη δυνατότητα που είχε ο σύλλογος να διατηρήσει στις τάξεις του έναν από τους καλύτερους (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων με τους «κίτρινους») προπονητές που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Σε πρώτη φάση οι εξελίξεις στο διοικητικό τοπίο καθυστέρησαν λόγω της παρουσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Τα πλέι οφ της Superleague προκάλεσαν νέα αναβολή και η απορία λογική: στη Γρηγορίου Λαμπράκη 2 θα συζητούσαν για τα διοικητικά της KAE και το θέμα Μπλατ ή για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ;
Στις 19 Μαΐου η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε με sms τον Tύπο: «O Nτέιβιντ Μπλατ ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι βρίσκεται στη Ρωσία και θα παραμείνει εκεί λόγω υποχρεώσεών του με τη ρωσική ομοσπονδία. Θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από βδομάδα». Στις 24 Μαΐου παραλάβαμε νέο sms, ασαφές αυτή τη φορά. «Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο και όταν κρίνουν ότι είναι κατάλληλη στιγμή, θα έρθει. Θα έρθει σίγουρα, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε».
Μόλις είχαν ανοίξει κάποιες δουλειές σε ευρωπαϊκές ομάδες για τον Μπλατ, αλλά στις 28 Μαΐου η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχανε το πρωτάθλημα από την Γκαλίλ Γκιλμπόα, δημιουργώντας τη θέση εργασίας που θα συγκινούσε πραγματικά τον τέως προπονητή του Αρη. O Άρης έστειλε sms για τον Ντέιβιντ Μπλατ και την Παρασκευή 11/6 προκειμένου να γνωστοποιήσει την ευχαριστήρια επιστολή του ευγενικού, καλλιεργημένου και πιθανότατα διπλωμάτη αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού.
Αντιδράσεις για την καθυστέρηση και την απώλειά του; Νεκρική σιγή από όλους. Άλλωστε, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ συνεχίζει στον Άρη».
Το ρεπορτάζ εμπλουτίσθηκε από την φωτογραφία που δημοσιεύουμε με την εξής λεζάντα: «Θεωρία, φιλοσοφία και συζήτηση περί ανέμων και υδάτων στο δείπνο που παρέθεσε η Σάρισα στον Ντέιβιντ Μπλατ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου