Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η αγάπη για το μπάσκετ και οι ανίκανοι


 Καμιά κρίση δεν περνάει το μπάσκετ. Απλώς στην Ελλάδα αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του


εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και ανέχονται να λειτουργούν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει διαρθρωτικές αλλαγές.
Το γεγονός ότι το μπάσκετ δεν περνάει κρίση όπως κάποιοι λένε αποδεικνύεται:
Από τις χιλιάδες  αιτήσεις νεαρών παιδιών για συμμετοχή τους στο 3 on 3  που διοργανώνει ο ΠΣΑΚ στην Θεσσαλονίκη(σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και τo ακριβές νούμερο). Από τις δεκάδες συμμετοχές σε ανάλογα τουρνουά που διοργάνωσε η ΕΟΚ ανά την Ελλάδα. Το μπάσκετ δεν περνάει κρίση γιατί πρόσφατα το σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων της Ομοσπονδίας για το παιχνίδι Ελλάδα-ΗΠΑ «κλάταρε» εξαιτίας του απίστευτου ενδιαφέροντος που υπήρξε.
Οι εικόνες ενός ασφυκτικά γεμάτου γηπέδου στο Ελληνικό «all star game» που έγινε φέτος στην Κρήτη φανερώνει επίσης την δίψα για μπάσκετ. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε τα εισιτήρια που κόβονται στο Γερμανικό πρωτάθλημα, στο Ισπανικό, την φρενίτιδα στο Μιλάνο για ένα μαγικό χαρτάκι στο παιχνίδι της Αρμάνι με τους Λέικερς, τα εισιτήρια που έκοψε φέτος ο τελικός του NCAA, το φαίναλ φορ της Ευρωλίγκα, την αύξηση της επισκεψιμότητας του σάιτ της Ευρωλίγκα. Όπου υπάρχει στοιχειώδης οργάνωση, προγραμματισμός, πλάνο ανάπτυξης το μπάσκετ ευημερεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου