Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«Κανονισμός πρωταθλήματος της Α1». Ένα ωραίο ανέκδοτο


Όποιος κάνει το κόπο να μπει στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και να διαβάσει τον «κανονισμό πρωταθλήματος» της Α1, δεν θα το μετανιώσει καθώς η ανάγνωση των 71 περίπου σελίδων ενδεχομένως να του προσφέρει στιγμές άφθονου γέλιου.
Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι και εκτός πραγματικότητας(σιγά την διαπίστωση θα μου πείτε), αφού το μόνο που έκαναν ήταν να μεταφράσουν αυτούσια εδάφια από τον κανονισμό της Ευρωλίγκα, μεταφέροντας τα στην δική μας Α1. Άσχετο αν αυτά που ονομάζουν «κανονισμό του πρωταθλήματος», μπορούν να εφαρμοστούν ή όχι. Αλλά και να μην εφαρμοστούν τι έγινε; Ίδρωσε ποτέ το αυτί κανενός;
Έτσι, αντί να το παρουσιάσουν ως ένα προσχέδιο κανονισμού για το πώς ΘΑ πρέπει να λειτουργεί το πρωτάθλημα το ψήφισαν (αμφιβάλουμε αν οι περισσότεροι πρόεδροι ομάδων γνωρίζουν τι ψήφισαν) και απλά το έθεσαν σε ισχύ. Άλλωστε μιλάμε για τους ίδιους προέδρους που εξέλεξαν παμψηφεί τον κ. Οικονομίδη και σήμερα λίγους μήνες μετά(άραγε τι μεσολάβησε και πάει να γίνει ο αποδιοπομπαίος;) αμφισβητούν.
Αλήθεια , είμαστε περίεργοι, ο πρόεδρος της Καβάλας, ας πούμε ξέρει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό «θα πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον βίντεο γουόλ επαρκών διαστάσεων στο γήπεδο, από το οποίο θα προβάλλονται μηνύματα κατά της βίας και άλλα spots κοινωνικού χαρακτήρα». Αλήθεια, η ηγεσία του ΕΣΑΚΕ η οποία από όσο γνωρίζουμε έχει επισκεφθεί το γήπεδο της Καβάλας είδε κανένα βίντεο γουόλ; Και τι έκανε για αυτό;
Ενδιαφέρον έχουν όμως και τα υπόλοιπα:«Θα πρέπει να υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Τύπου, εξοπλισμένη με τηλεφωνικές συσκευές, με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε θέση, με σύνδεση ADSL στο διαδύκτιο και ελάχιστη ταχύτητα σύνδεσης 1ΜΒ»!!!
Στη αίθουσα Τύπου θα πρέπει επίσης να υπάρχει: «Υψηλή ποιότητα ήχου (με σύστημα διανομής ήχου APHEX)και δυο ασύρματα μικρόφωνα». Θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με: «έναν γρήγορο εκτυπωτή ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και δυο fax με υπεραστική σύνδεση(τα τέλη καλύπτονται από την ΚΑΕ)»!!!
Σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό θα πρέπει να υπάρχουν τηλεοράσεις 42 ιντσών στα αποδυτήρια των διαιτητών, στην αίθουσα Τύπου και στα αποδυτήρια των δυο ομάδων!
Ο κανονισμός αναφέρει επίσης ρητά:«Θα πρέπει να το κάθε γήπεδο να διαθέτει χώρο φιλοξενίας VIP με τηλεόραση 42 ιντσών και μηχάνημα DVD , όπως και υπηρεσίες catering». Για την στατιστική υπηρεσία του αγώνα θα πρέπει οι ΚΑΕ να μεριμνήσουν για «παροχή ρεύματος , πολύπριζο πέντε θέσεων σούκο, φωτοτυπικό και ασπρόμαυρο εκτυπωτή λείζερ ο οποίος θα εκτυπώνει τουλάχιστον 16 σελίδες το λεπτό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου