Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το κέρδος μιας κινητοποίησης

 
Αν υπάρχει κάποιο κέρδος από όλη αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ΠΣΑΚ, προκειμένου να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα του Ελληνικού μπάσκετ, ήταν το γεγονός ότι ανέδειξε την προβληματική λειτουργία του ΕΣΑΚΕ. Ενός οργάνου που ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς , το οποίο στην πορεία μεταλλάχθηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν φορέα με καθαρά διεκπεραιωτικό και εν τέλει διακοσμητικό ρόλο. Η διοργανώτρια αρχή γνώριζε εδώ και δυο χρόνια τα αιτήματα των αθλητών και δεν έκανε το παραμικρό για να προλάβει τις αρνητικές εξελίξεις που «τραυμάτισαν» το άθλημα. Για το γεγονός ότι πέρσι δεν τέλειωσε καν το πρωτάθλημα δεν ίδρωσε το αυτί κανενός και το καλοκαίρι πέρασε σα να έχει το άθλημα λυμένα όλα του τα προβλήματα. Καρμπόν με τις προηγούμενες σεζόν δηλαδή με τον Οικονομίδη να τρέχει μετά τις 15 Αυγούστου για να βρει τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ,   τις ΚΑΕ να παίρνουν άδεια συμμετοχής την τελευταία στιγμή και πάει λέγοντας… Ο ΕΣΑΚΕ δεν πήρε ούτε μια πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί η ξεφτίλα που όλοι βιώσαμε. 
Ο ΕΣΑΚΕ γνώριζε για τον ρόλο της «αμαρτωλής» ΕΕΑ και όχι μόνο δεν φρόντισε να το αναδείξει σε υπ αριθμόν ένα πρόβλημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά αντίθετα παρασκηνιακά μπορεί να έκανε το παν για να εξασφαλίζουν οι ομάδες πιστοποιητικά συμμετοχής. Ο ΕΣΑΚΕ γνωρίζει το πρόβλημα της βίας αλλά ουδέποτε  πρωτοστάτησε  με πράξεις προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.  Ο ΕΣΑΚΕ γνωρίζει ότι ένα από τα προβλήματα του χώρου είναι η έλλειψη ενημέρωσης, παρόλα αυτά δεν έκανε όλους αυτούς τους μήνες τον κόπο να προκαλέσει ούτε μια εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα προς τον Τύπο για τους νέους κανονισμούς στο μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ αν και έπρεπε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις με στόχο την εκτόνωση της κρίσης αρκέσθηκε σε ρόλο παρατηρητή και έκανε αυτοσκοπό της ύπαρξης του την διεξαγωγή (πάση θυσία και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες) της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα κατάφερε. Συγχαρητήρια.
Να λοιπόν μια καλή βάση συζήτησης που ανέδειξε αυτή η κινητοποίηση του ΠΣΑΚ. Ο ρόλος ύπαρξης του ΕΣΑΚΕ είναι αυτός που θέλουν ομάδες; Ρητορικό το ερώτημα. Τα σωματεία έτσι κι αλλιώς αποφάσισαν με την ψήφο τους. Ναι, αυτόν τον ΕΣΑΚΕ θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου