Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τα SMS του Ελληνιάδη και η σιωπή

Και ξαφνικά σιωπή. Ελάχιστα ήταν τα Μέσα που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Σταύρου Ελληνιάδη ο οποίος εμφανίσθηκε (ευρισκόμενος με διαπίστευση στην Λιθουανία), να ανταλλάσσει sms με διαιτητές του Ευρωμπάσκετ. Η υπόθεση όμως ,είναι πολύ σοβαρή ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το ίδιο βιολί, η ίδια μέθοδος (με μηνυματάκια προς τους διαιτητές) μπορεί να ακολουθείται και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιοι ας πούμε που εμφανίζονται σε ομάδες και λένε ότι μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις πουλώντας εκδούλευση. Η αποτελεσματικότητα τους ελέγχεται. Υποθέσεις κάνουμε, όχι ότι έχουμε αποδείξεις για κάτι. Ενδείξεις ναι, υπάρχουν. Τέλος πάντων . Το θέμα μας είναι ο Ελληνιάδης ο οποίος μίλησε στον απεσταλμένο της «Ελευθεροτυπίας», Νίκο Παπαδογιάννη,συνομιλία την οποία δημοσιεύουμε από το www.enet.gr

Κύριε Ελληνιάδη, είστε τελικά συνένοχος ή βλαξ;
«Πώς είπατε;»
Εάν αυτό που κάνατε έγινε κατόπιν εντολής άλλων, είστε συνένοχος αυτών. Εάν δράσατε αυτοβούλως, είστε βλαξ. Χρειάζεται να μας το διευκρινίσετε εσείς.
«Τότε ναι, βλαξ. Δεν πήρα καμία εντολή από κανέναν. Λάθος προσωπικό μου ήταν και απ' ό,τι φαίνεται θα το πληρώσω, και μάλιστα πολύ ακριβά. Αυτό είναι όμως το σωστό, τα λάθη να πληρώνονται».
Ποιο ήταν το κίνητρό σας;
«Ξέρω από παλιά τους περισσότερους διαιτητές και έχω το θάρρος της γνωριμίας. Μόλις είδα τους Σκοπιανούς φιλάθλους να φτύνουν και να βρίζουν και να κάνουν και να ράνουν, θεώρησα σωστό να επιστήσω την προσοχή των διαιτητών σε τυχόν προβοκάτσιες».
Τι ακριβώς έλεγε το μήνυμα που στείλατε;
«Αυτό που σας είπα. Να έχουν το νου τους γιατί οι άλλοι προβοκάρουν. Και τους ευχήθηκα καλή τύχη. Τέλος. Οπως θα θυμάστε, χάσαμε. Και ήταν πολύ καλή η διαιτησία».
Μήπως γράψατε και κάτι που για ευνόητους λόγους μάς κρύβετε;
«Οχι, όχι, όχι, όχι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».
Με ποια ιδιότητα ήρθατε στο Ευρωμπάσκετ;
«Του απλού φιλάθλου. Όπως είδατε άλλωστε, δεν είχα την παραμικρή επαφή με την ομάδα, ούτε με την Ομοσπονδία. Εμένα σε ξενοδοχείο των δημοσιογράφων και όλη μέρα κυκλοφορούσα μαζί τους».
Σας είχε διαπιστεύσει όμως η Ελληνική Ομοσπονδία, με τίτλο Assistant Team Manager.
«Αυτό ήταν το λάθος που έδωσε δικαιώματα. Θα πρέπει, όμως, να καταλάβει ο κόσμος ότι ήταν μια σύμπτωση. Ρώτησα αν υπάρχει η πολυτέλεια να μου βγάλουν μια διαπίστευση ώστε να δω τους αγώνες χωρίς να ψάχνω για εισιτήρια. Το έκαναν ευχαρίστως. Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν ήμουν όμως μέλος της αποστολής, ούτε δηλώθηκα ποτέ στη FIBA».
Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς λόγο και αιτία;
«Νομίζω ότι εντάσσονται στην έχθρα ανάμεσα στον Βασιλακόπουλο και τα νέα αφεντικά της FIBA Europe. Έψαχναν να βρουν πάτημα για να εκδικηθούν και το βρήκαν».
Δεν υπήρχε όμως λόγος να δώσουμε δικαίωμα.
«Αυτό είναι αλήθεια. Σας είπα ότι έκανα μία μεγάλη βλακεία».
Πώς αισθάνεστε ύστερα απ' όλα αυτά;
«Σκασμένος. Η Πέμπτη ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Δεν είχα καν διάθεση να πάω στο γήπεδο. Είδα τον αγώνα από την τηλεόραση. Καλοί ήμασταν, ε;»
Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ θα το πληρώσετε προσωπικά;
«Και τι άλλο να κάνω; Να ζητήσω να το πληρώσει η Ομοσπονδία; Τότε είναι που θα μας κρεμάσουν κουδούνια. Θα το πληρώσω και θα πω κι ένα τραγούδι».
Έχετε τουλάχιστον αυτά τα χρήματα;
«Ευτυχώς, πούλησα πρόσφατα ένα σπίτι. Δύο χρόνια πάλευα να βρω αγοραστή και τελικά τα κατάφερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου