Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΟΚ: Καλό ρόστερ αρκεί να μείνει πληρωμένο


Πάλεψε με αξιοπρέπεια ο ΠΑΟΚ κι όσο έμπαιναν και τα μακρινά σουτ ήταν μια χαρά ανταγωνιστικός απέναντι σε μια επίσης ανέτοιμη , όμως «γεμάτη» Γαλατασαράι.
Μαρκόπουλος και Σταυρόπουλος σα να το είχαν δει το …έργο από πριν σε ότι αφορά την ετοιμότητα των δυο ξένων που κατέφθασαν στην Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες πριν. Όπως τα είπαν στις δηλώσεις τους έτσι κι έγινε. Από την μια είχαμε έναν παίκτη ποιότητας (Γκορί) που απέδειξε μέσα στο παρκέ τους λόγους για τους οποίους τα τελευταία χρόνια έπαιζε μόνιμα σε υψηλό επίπεδο κι από την άλλη έναν ανέτοιμο Γκίντενς. Ο αμερικανός έχει ασφαλώς μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, απλά –σε αντίθεση με τον Γκορί- θέλει τον χρόνο του. Ντικούδης και Καλαμπόκης αποδείχθηκαν σταθερή αξία, ενώ ο Ράιτ (που έχει το ένστικτο του εκτελεστή), θα χρειαστεί προσεχώς να προσαρμοστεί περισσότερο σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Με 18 λάθη συνολικά ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο απέναντι σε αυτή την Γαλατά (παρεμπίπτοντος, αναφορικά με τις ζημιές που προκαλεί ο Άντριτς σας είχαμε προειδοποιήσει σε πρόσφατη ανάρτηση).
Μαζεύοντας τις…σκόρπιες σκέψεις μας για αυτό το παιχνίδι το συμπέρασμα μας είναι ένα: Πώς αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι καλή. Αν γίνονται οι πληρωμές όπως πρέπει κι όπως έχουν συμφωνηθεί και ανταγωνιστική θα παραμείνει και θελκτική για το κοινό θα είναι.
Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ και φέτος είναι αυτό. Να αποφύγει τις αναταράξεις σε οικονομικά ζητήματα. Κι όταν ο βασικός σου στόχος σου είναι αυτός. Δηλαδή να εξασφαλίσεις πληρωμές στα συμβόλαια που έχεις υπογράψει, τότε δεν μπορείς να λες : «είμαι έτοιμος για Ευρωλίγκα». Θα πει κάποιος ,«εδώ το Μαρούσι απλήρωτο πήγε να μπει στο top-16». Αυτό όμως δεν του εξασφάλισε και την επιβίωση. Είδατε η συνέχεια ποια ήταν. Φτωχός συγγενής έμοιαζε ο ΠΑΟΚ σε αυτόν τον προκριματικό όμιλο. Είχαν να λένε οι εκπρόσωποι του δικεφάλου για όσα συνάντησαν στο Βίλνιους, για τις συνθήκες που υπάρχουν στην Λιέτουβος, τις παροχές που έχουν εκεί οι παίκτες…Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Eurocup, μια εξίσου σημαντική διοργάνωση με την παρουσία σημαντικών ομάδων (με πλούσια ιστορία και μεγάλα μπάτζετ)κι αυτό που θα επιδιώξει είναι μια επίσης αξιοπρεπή παρουσία. Μαρκόπουλος, Σταυρόπουλος, Πρέλεβιτς γνωρίζουν ότι στο…τέλος (και στην Α1) ξυρίζουν τον γαμπρό κι εκεί θα κριθούν όλα, σε εντυπώσεις αλλά και ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου