Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΗΣ: Το μπαλάκι πάλι στους μετόχους


Το αν ο κόσμος του Άρη ασχολείται ή όχι με το μπάσκετ αποδείχθηκε και στην περίπτωση των εξαιρετικά σημαντικών τοποθετήσεων που έκανε ο Δαμιανίδης για το μέλλον της ομάδας όπως και για τον ίδιο προσωπικά. Αποδείχθηκε από την απήχηση που είχαν αυτές οι δηλώσεις, από τον χώρο που κατέλαβαν στις εφημερίδες(όπου με εξαίρεση 1-2 τοπικές οι διευθυντές των υπόλοιπων έκριναν πως δεν απασχολεί το αναγνωστικό τους κοινό). Το αν είχαν απήχηση ή όχι αυτές οι δηλώσεις φάνηκε κι από τα post των forum όπως είναι αυτό του συνδέσμου Super 3. Ελάχιστες οι αναρτήσεις-σχολιασμοί για όσα ακούσθηκαν. Οι περισσότεροι δείχνουν να ενδιαφέρονται για το αν θα γίνει η μεταγραφή ή όχι του Τσαλδάρη, αν προχώρησε η μεταγραφή του Μπόγρη κι αν πράγματι θα έρθει ο Νταβόρ Κους.
Δεν πολυασχολείται ο κόσμος, δεν νοιώθει ότι μπορεί να κάνει κάτι προκειμένου να αντιστρέψει μια άσχημη κατάσταση. Υπάρχει μια μερίδα που πιστεύει ότι το κλίμα θα αλλάξει μόνον αν φύγει ο Δαμιανίδης. Υπάρχει μια άλλη που θα συνεχίσει να πηγαίνει γήπεδο όποιος κι αν βρίσκεται στο τιμόνι αυτής. Υπάρχει και μια άλλη που δεν ενδιαφέρεται καθόλου μα καθόλου για το μπάσκετ.
Ο λόγος για τον οποίο δεν φεύγει ο Δαμιανίδης αυτή την στιγμή είναι κυρίως ένας: Μένει προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρείται ο διακανονισμός προς την εφορία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έχει πρόβλημα. Αν κάποιος του διασφαλίσει αυτήν την παράμετρο ενδεχομένως και να αποτελέσει παρελθόν.
Οι όποιες αλλαγές γίνουν, θα γίνουν μέσα από θεσμοθετημένα όργανα. Ο Άρης έχει διοίκηση αιρετή κι όχι πρωτοδικείου κι έχει και μετόχους-ιδιοκτήτες. Αυτοί καλούνται να αποφασίσουν επιτέλους τι Άρη θέλουν, τι Άρης τους εκφράζει, ποιος πρέπει να είναι ο βηματισμός του ιστορικού συλλόγου στα επόμενα χρόνια, αν η παρουσία του νυν προέδρου εξυπηρετεί ή όχι τον σύλλογο και φυσικά να αναλύσουν στον κόσμο τις αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου