Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΗΣ:Στον δρόμο του Μπετς και Κις





Η νίκη της Γκραν Κανάρια επί της Μπούντουσνοστ, στο εξ αναβολής παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας του Eurocup, έστειλε στο όμιλο του Άρη για την φάση των 16 της διοργάνωσης, μια ακόμη Ουκρανική ομάδα. Ο λόγος για την Μπουντιβέλνικ. Μόνο που αυτή την φορά ο Άρης δεν θα ταξιδέψει στην Μαριουπόλ, όπως συνέβη με την περίπτωση της Αζόβμας στην προηγούμενη φάση, αλλά στο Κίεβο.
Η Μπουντιβέλνικ, έγινε ο λόγος για τον οποίο ο μέχρι πέρσι σέντερ του Άρη, Άντι Μπετς αποφάσισε να αναθεωρήσει την αρχική του άποψη περί …συνταξιοδότησης. Ο 34χρονος Άγγλος σέντερ, έκρινε ότι η οικονομική προσφορά των Ουκρανών άξιζε τον κόπο και από την στιγμή που πήρε την άδεια της οικογενείας(που κατοικοεδρεύει στην Μάλαγα) και έβγαλε τις ιατρικές εξετάσεις, έπιασε δουλειά, την οποία παρεμπίπτοντος κάνει μια χαρά με 9,3 π. μέσο όρο στο Eurocup και 11π. στην Ουκρανία. Πλην του Μπετς στις 18 Ιανουαρίου (ημερομηνία της πρώτης αναμέτρησης των δυο ομάδων στο Αλεξάνδρειο),ο Άρης θα βρει ξανά μπροστά τον έναν αμερικανό πλέι μέικερ, που τον «πλήγωσε» πολλές φορές την τελευταία διετία. Ο λόγος τον Μπίλι Κις που μετά από δυο φοβερές σεζόν στο Μαρούσι, μετακόμισε κι αυτός στο παγωμένο Κίεβο. Εκεί παίζει και ο πρώην της ΛεΜαν(2008-09) Ντεγουόρικ Σπένσερ.
 Η Μπουντεβέλνικ σήκωσε το πρωτάθλημα Ουκρανίας το 2009 έχοντας για πρωταγωνιστή της τον επίσης γνώριμο μας ,Τόμας Ντελινινκάιτς, ενώ πέρσι έχασε τον τίτλο από την Αζόβμας. Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα της Ουκρανίας που στο παρελθόν είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Βολκόφ και ο Μπελοστένι. Προπονητής της είναι ο 39χρονος Ισπανός Josep Maria Berrocal, που έχει εργαστεί σε τμήματα υποδομής της Μπανταλόνα και της Μπαρτσελόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου