Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η επιβεβαίωση



 Σας είχαμε προϊδεάσει, σε προηγούμενη ανάρτηση μας, σχετικά με την είσοδο Αραβικών κεφαλαίων και στο μπάσκετ. Γιατί το θέμα δεν είναι αν θα συμμετάσχει μια ομάδα από το Κατάρ σε μια νέα λίγκα. Το θέμα είναι η χρηματοδότηση της λίγκας από το Κατάρ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε εκδήλωση της ΕΣΚΑ πρόσφατα είπε τα εξής:«Η Α1 δυστυχώς δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, εκπροσωπεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, διότι καλό είναι να κάνουμε ανταγωνιστικό το  πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει τελικά ανταγωνιστικό. Και λύση με τη μορφή που διεξάγεται σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει. Η λίγκα αυτή που οραματιζόμαστε για τη Νοτιανατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή αραβικών κρατών, είναι η μόνη διέξοδος για κάποια σωματεία που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο χώρο τον ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο. Και ίσως είναι και μια διέξοδος, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η Α1. Γι αυτό και δουλεύουμε πάρα πολύ. Αλλά κι επειδή κι εδώ δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις».
Δηλώσεις σχετικά με το θέμα της νέας λίγκας έκανε και στο «Goal», o Γιάννης Ιωαννίδης στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΕΠΚ. Ο «ξανθός» είπε:«Πρέπει να υπάρχει Ελληνικό πρωτάθλημα, για την παράδοση και την ιστορία. Γνωρίζω ότι πολλές χώρες έχουν δημιουργήσει άλλες λίγκες , παράλληλα όμως με τα εγχώρια πρωταθλήματα τους. Ας βρουν τρόπο να γίνει πιο δυνατή η Α1 πιο ανταγωνιστική, δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν παραδείγματος χάρη τόσες ομάδες, ας μειωθούν, ας γίνουν 12 ας προσθέσουν επιπλέον γύρους, ας λάβουν υπόψη τους το θέμα της υποχρεωτικής παρουσίας Ελλήνων παικτών, υπάρχουν τρόποι ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον να γίνει πιο δυνατό το  πρωτάθλημα Υπάρχει αδυναμία, το πρωτάθλημα κρίνεται στα παιχνίδια Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού. Και στην παντοδυναμία του ο Άρης σίγουρα είχε μεγάλη δυναμική, όμως δυσκολευόμασταν σε πολλές έδρες, απέναντι στον ΠΑΟΚ στον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό».
*Υπάρχουν λεπτομέρειες, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς σχετικά με τον τρόπο που θέλουν να λειτουργήσει αυτή η λίγκα, τις ομάδες που θα μετέχουν, την οργάνωση της, τα πιθανά έσοδα των συλλόγων, αλλά και πώς θα διεξάγεται το  Ελληνικό πρωτάθλημα.
*Ο εκνευρισμός του Βασίλη Οικονομίδη(όπως αυτός αποτυπώθηκε και στην τελευταία γ.σ. του ΕΣΑΚΕ) έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μετέχει σε αυτές τις διεργασίες που αφορούν την υπό ίδρυση λίγκα. Βρίσκεται σε «ρήξη» με τον Βασιλακόπουλο και «οχυρώνει» την επιχειρηματολογία του εναντίον νεοτερισμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου