Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το Κατάρ θέλει να παίξει…μπάσκετ στην Μεσόγειο


Το Κατάρ …παίζει όπως βλέπετε παντού. Προχθές ανακοινώθηκε η συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης για την παραχώρηση των εκτάσεων του Ελληνικού. Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ελπίζει σε έλευση Αραβικών κεφαλαίων από το Κατάρ. Άλλη εταιρεία από το Κατάρ έκανε πρόταση για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Χαμός με λίγα λόγια. Όσο για το μπάσκετ; Στο Κατάρ έχουν εναποθέσει κάποιοι τις ελπίδες τους για την επιβολή ενός νέου στρατηγικού πλάνου, ώστε να υπάρξει μια αλλαγή πλεύσης και στο Ελληνικό μπάσκετ με στόχο να μπει ένα φρένο στον κατήφορο ενός απαξιωμένου πρωταθλήματος και να υπάρξει ανανέωση του ενδιαφέροντος από το φίλαθλο κοινό.
Το κίνητρο του κ. Βασιλακόπουλου, εμπνευστή της Μεσογειακής λίγκας ας δεχθούμε ότι βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση αν  και προηγουμένως πρέπει όλοι να παραδεχθούν ότι οι ευθύνες και της Ελληνικής Ομοσπονδίας(του ΕΣΑΚΕ θεωρούνται δεδομένες) για τον κατάντημα στο οποίο έχουμε φτάσει σήμερα είναι εξίσου μεγάλες. Τι σχέση θα μου πείτε έχει το Κατάρ με την Μεσογειακή Λίγκα; Ε, μπορεί και να έχει.  Σύντομα θα τα μάθετε, μπορεί από εδώ , από το ταπεινό μας blog , μπορεί κάπου άλλου. Δεν έχει σημασία.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφεραν χθες αρκετά σάιτ, πως ο Βασίλης Οικονομίδης ρώτησε τον Βασιλακόπουλο πρόσφατα σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται για την νέα υπό ίδρυση λίγκα. Ο Οικονομίδης είπε:«Ο Βασιλακόπουλος μου είπε πως Ισραηλινοί, Βούλγαροι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης είναι σύμφωνοι, το θέμα προχωράει, υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, είναι ένα πρωτάθλημα που θα μας απασχολήσει στο απώτερο μέλλον…». Ο Γιάννης Δαμιανίδης στην χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ είπε: «Έχουν εκδηλώσει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τον προβληματισμό τους για τα εγχώρια πρωταθλήματα. Η Α1 είναι ένα διαρκές κλοτσοσκούφι με αυτά που ακούμε κάθε μέρα. Θέλουμε κάτι πιο ανταγωνιστικό, είμαι και πολυμετοχικός σύλλογος. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και χειρότερο».
O ΟΠΑΠ και ο Παππάς
Στο μεταξύ, ο ΟΠΑΠ είναι λέει απογοητευμένος από την εικόνα του πρωταθλήματος μπάσκετ και δεν σκοπεύει να επενδύσει σε αυτό, αλλά ούτε και να δώσει διαφημίσεις φανέλας. Καλά κάνει ο ΟΠΑΠ και είναι απογοητευμένος από την εικόνα της Α1 γιατί αγωνιστικά(πέραν των δυο μεγάλων) και οργανωτικά πράγματι η κατάσταση είναι τραγική.
Βέβαια, ο ΟΠΑΠ χώνει εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στο ποδόσφαιρο με τα μέλη της διοίκησης του να είναι μάλλον ικανοποιημένα από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και την ποιότητα οργάνωσης των ΠΑΕ. Χθες έδωσε μια συνέντευξη στα «ΝΕΑ», ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Πέτρος Παππάς. Διαβάστε τι είπε για την εμπλοκή του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:«Δεν έχω κάποια άλλη φιλοδοξία και η βρωμιά του ποδοσφαίρου δεν με ελκύει καθόλου. Ήμουν ρομαντικός για να μην μπω γραφικός όταν πίστευα ότι θα αλλάξει. Έχουμε να κάνουμε με βία, ψευτιά, νοθεία και εγκληματική αδιαφορία. Εσείς στη θέση μου θα μένατε;».Ο ΟΠΑΠ πάντως μένει …σφικταγκαλιασμένος  με όλα αυτά που περιέγραψε ο κ. Παππάς. Προφανώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου