Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ το 1984



“Η Μεγάλη Τετάρτη του 1984, ήταν πραγματικά μεγάλη για τον ΠΑΟΚ. Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου τον Άρη με 74-70 και για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Με προπονητή το Φαίδωνα Ματθαίου και κορυφαίο παίκτη το Νίκο Σταυρόπουλο, ο ΠΑΟΚ έδειξε από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια τους χιλιάδες φιλάθλους του.
Ο τελικός της 18ης Απριλίου του 1984, θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των φιλάθλων και για την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν για το μεγάλο παιχνίδι. Με προτροπή του Φαίδωνα Ματθαίου, όλη η ομάδα παρακολούθησε την πολεμική ταινία της εποχής "Αποστολή στη Νικαράγουα", ενώ όλοι οι καλαθοσφαιριστές έκοψαν τα μαλλιά τους, σε ένδειξη θάρρους και πίστης στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά κι επειδή όπως είχε ειπωθεί τότε... "για να μην έχουμε πρόσωπο να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον τίτλο".
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 45-29 στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε στην τελική επικράτηση με 74-70, ενώ σε εκείνο τον τελικό, είχαν χρησιμοποιηθεί οι: Πολίτης (8), Μάνθος Κατσούλης (12), Αγγελίδης, Μπακόπουλος (8), Ζαχαρίας Κατσούλης (2), Φασούλας (12), Αλεξανδρής (6), Σταυρόπουλος (26), Κωνσταντινίδης και Πολυχρονάκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου