Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το παιχνίδι των Παλαιμάχων Μαγνησίας και της Εθνικής Βετεράνων



«Ένας σημαντικός αγώνας μπάσκετ διοργανώνεται στο Βόλο τη Μεγάλη Τετάρτη και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα αναμετρηθούν μικτή ομάδα Παλαιμάχων της Μαγνησίας με την Εθνική Βετεράνων καλαθοσφαιριστών. Παράλληλα θα γίνουν βραβεύσεις σε ανθρώπους του μπάσκετ που τίμησαν το Βόλο.
Συγκεκριμένα, τη Μεγ. Τετάρτη στις 19:00 στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος», η εθνική Βετεράνων, στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως οι Αλβέρτης, Μπουντούρης, Μπαλογιάννης, Τζαλάλης, Κωνσταντινίδης, Λιαδέλης, Ρεντζιάς, Σιγάλας, θα παίξει με αντίπαλο μικτή Παλαιμάχων Μαγνησίας. Στο περιθώριο του αγώνα, θα βραβευτούν από την εθνική Βετεράνων οι Βολιώτες μεγάλοι αθλητές Βασίλης Γκούμας, Νίκος Μπουντούρης, Παναγιώτης Λιαδέλης καθώς και ο Βολιώτης διαιτητής Κώστας Κορομηλάς.
Επίσης, ο Δήμος Βόλου θα τιμήσει έναν άνθρωπο που προσέφερε όσο λίγοι στην ανάπτυξη του μπάσκετ του Βόλου και της Θεσσαλίας, τον πρώην πρόεδρο και επί σειρά ετών γενικό γραμματέα της ΕΣΚΑΘ Χαράλαμπο Βάτσιο.
Χθες, οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου. Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να είναι κοντά μας σημαντικοί άνθρωποι που τίμησαν το ελληνικό μπάσκετ. Ο αγώνας που γίνεται τη Μεγάλη Τετάρτη είναι σημαντικός καθώς εκτός από τις βραβεύσεις σε άτομα από το Βόλο που προσέφεραν και διακρίθηκαν στο άθλημα, υπάρχει φιλανθρωπικός χαρακτήρας. Το εισιτήριο τιμάται 5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν σε δύο ανθρώπους της οικογένειας του μπάσκετ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Καλώ τους πολίτες να πάρουν το εισιτήριο ακόμα κι αν δεν βρεθούν στο γήπεδο για τον καλό αυτό σκοπό».
Με τη σειρά του ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε: «Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών είναι μια παρέα που γεννήθηκε από την ανάγκη να βρεθούμε ξανά παλιοί φίλοι. Στην πορεία διοργανώσαμε αρκετούς αγώνες και είδαμε ότι η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική. Έτσι, η παρέα οργανώθηκε με στόχο να δώσει πίσω στον κόσμο λίγη από την πολλή αγάπη που έχουμε εισπράξει. Ήθελα προσωπικά να γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι στο Βόλο που είναι μπασκετική πόλη και έχει ανθρώπους με μεγάλη διαδρομή στο άθλημα. Είναι ευκαιρία για τον Βολιώτη φίλαθλο να δει σημαντικά ονόματα του μπάσκετ και καλώ τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών», να γεμίσει το γήπεδο σ’ αυτή τη γιορτή».
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε: «Απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο να προμηθευτεί τα εισιτήρια ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας για να είναι η προσπάθειά μας ολοκληρωμένη. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο για τη στήριξη». Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης πρόσθεσε: «Όπου έχουμε πάει ως Σύλλογος Βετεράνων, μας έχουν αγκαλιάσει πάρα πολύ, στη Χίο το γήπεδο ήταν γεμάτο, όπως και στο Ρέθυμνο, τα Τρίκαλα, τη Νέα Σμύρνη, τα Ιωάννινα. Θέλουμε μέσα από αυτούς του αγώνες να τιμήσουμε ανθρώπους του μπάσκετ».
Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην διαιτητής Κώστας Κορομηλάς: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους παλαιμάχους, τα ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ, για την πρωτοβουλία τους, διότι είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια που δίνει χαρά σε περιφερειακές πόλεις όπως ο Βόλος. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι το γήπεδο θα γεμίσει και πιστεύω ότι ο αγώνας θα έχει μεγάλη επιτυχία».
Τα εισιτήρια του αγώνα
Τα εισιτήρια τιμώνται 5 ευρώ και ήδη είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων να τα προμηθεύονται, από τον Αθλητικό Οργανισμό Δ. Βόλου (24210-44268 Γεραμπίνης Παναγιώτης), από το κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» (24210-41803 Μυριτζής Αντώνης) και από το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας (2421069885 Μεταφτσής Αλέκος).
Ρεπορτάζ: Φώτης Γαλούσης στην εφημερίδα του Βόλου «Νέο Τύπος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου