Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Γκάλης δεν πάει(ακόμα) στην ΠΑΕ!



Άνθρωποι που στο παρελθόν διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο ο καθένας από το δικό του μετερίζι σε ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ΚΑΕ Άρης, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα ποδοσφαιρικά τμήματα των ίδιων συλλόγων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυχαίο γεγονός ή συγκυρία η παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ταυτόχρονη πρόθεση μελών της «Γένεσις» ( Παπαιωάννου, Πόππης)να στελεχώσουν το νέο συμβούλιο του Αθανασιάδη στην ΠΑΕ Άρης.
Τόσο ο Πρέλεβιτς, όσο και τα μέλη της «Γένεσις» το τελευταίο διάστημα συμπαραστέκονταν μόνον ηθικά στο μπάσκετ, καθώς οι διοικήσεις των συλλόγων, αποδείχθηκαν ανίκανες να αξιοποιήσουν ή να κρατήσουν με τον τρόπο τους στελέχη η παρουσία των οποίων θεωρούνταν από πολλούς αυτονόητη. Ειδικά σε εποχές όπου το μπάσκετ έχει ανάγκη από την προσωπικότητες τοτέμ ή συμβόλα αλλά και της οικονομικής στήριξης παραγόντων που είχαν μια τριβή κι ένα παρελθόν με το άθλημα.
Για να τα λέμε όλα σε ότι αφορά την περίπτωση της «Γένεσις» ιστορικά θεωρούμε πως οφείλουν μια ειλικρινή απάντηση αναφορικά με τους λόγους που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το μπάσκετ. Η τοποθέτηση των περισσότερων πως «έκλεισε ο κύκλος μας», δεν καλύπτει κανέναν. Παρασκηνιακά βέβαια, πολλές φορές έχουν αναφέρει τους(πραγματικούς) λόγους της απόφασης τους να φύγουν. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει πως η ΚΑΕ δεν μπόρεσε να τους κρατήσει κοντά της ενώ η ΠΑΕ βρήκε τον τρόπο.
Σε ότι αφορά τον Μπάνε, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής έκρινε πως δεν έπρεπε η ΚΑΕ να πάει στα χέρια του και για αυτό απέρριψε την πρόταση του. Το τραγικό δεν ήταν αυτό, το τραγικό ήταν πως μερίδα (μικρή έστω), οπαδών εκείνο το διάστημα έβριζαν τον Πρέλεβιτς , βάζοντας τον στην ζυγαριά με παράγοντες τύπου…Πατρίδα. Το όλο κλίμα (κατά του Μπάνε) σιγοντάριζε εκείνη την εποχή και συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου