Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Άρωμα Ευρώπης

Για Άρη και ΠΑΟΚ ξεκινάει πλέον μια περίοδος με πολλές απαιτήσεις, με δυο παιχνίδια την εβδομάδα και συμμετοχή σε μια αξιόλογη διοργάνωση όπως είναι η φάση των ομίλων του Eurocup. Το olabasket, παρουσιάζει σήμερα κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας , ενόψει των αναμετρήσεων της Τρίτης, του Άρη με την Αζόβμας και του ΠΑΟΚ με την Εστουντιάντες:
*Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει ξανά σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από δυόμισι χρόνια απουσίας. Τον Γενάρη του 2008 είχε παίξει το τελευταίο παιχνίδι του στην Ευρώπη κόντρα στην Ρωσική Σαμάρα στο Europe cup της Fiba.
*Η Αζόβμας Μαριουπόλ, αντίπαλος του Άρη, είναι μόνιμη πρωταθλήτρια Ουκρανίας. Το 2007 έφτασε στον τελικό του Europe Cup της Fiba με αντίπαλο την Τζιρόνα από την οποία και έχασε.
*ΠΑΟΚ και Εστουντιάντες θα αναμετρηθούν για 3η φορά στην ιστορία τους. Πρώτη φορά οι δυο ομάδες τα «είπαν» την σεζόν 1987-88.
*Η Εστουντιάντες ιδρύθηκε από μαθητές στο γυμνάσιο Ramiro de Maeztu, πριν από 50 χρόνια.  Για αυτό και το προσωνύμιο της ομάδας είναι «Φοιτητές».Ο προσανατολισμός του συλλόγου δεν έχει να κάνει αυστηρά και μόνο με το μπάσκετ. Η Εστουντιάντες μετέχει ποικιλοτρόπως σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι δε παίκτες της επισκέπτονται τακτικά σχολεία της Μαδρίτης.
*Στην Αζόβμας Μαριουπόλ, αγωνίσθηκε κατά το παρελθόν ο Παναγιώτης Λιαδέλης. Παίκτης της Ουκρανικής ομάδας ήταν και ο πρώην παίκτης του Άρη, ο Λιθουανός, Σιμόνας Σεραπίνας.
*Η Εστουντιάντες είναι από τις πιο εμπορικές ομάδες του Ισπανικού πρωταθλήματος. Διαθέτει απίστευτα υψηλό μέσο όρο διαρκείας(8.000). Το γήπεδο της είναι χωρητικότητας 10.000 θέσεων το οποίο συνήθως γεμίζει.
*Η Αζόβμας που παίζει για 4η φορά στο Eurocup επέλεξε φέτος τον 35χρονο αμερικανό Ντιμίτριους Αλεξάντερ(2.04). Αυτός είναι και ο παίκτης που απειλεί περισσότερο το αντίπαλο καλάθι. Τον Αλεξάντερ είχε επιλέξει για τον ΠΑΟΚ ο Σούλης Μαρκόπουλος πέρσι, όμως καθυστέρησε να έρθει στην Θεσσαλονίκη και «κόπηκε». Ακολούθως βρήκε «στέγη» στην Καβάλα όμως είχαν παράπονα από την συμπεριφορά του και επίσης διέκοψαν την συνεργασία μαζί του. Συμπαίκτης του Αλεξάντερ είναι και ο Φρέντρικ Χάουζ.
*Ο Αργεντίνος Ερνάν Τζάσεν (με ιταλικό διαβατήριο) είναι ο πρώτος σκόρερ της Εστουντιαντες (με μέσο όρο τους 11 π.). Σημαντικές βοήθειες στο σκόραρισμα δίνουν επίσης οι Γιρί Βελς. Χέρμαν Γκάμπριελ και οι Τάιρον Έλις και Άλμπερτ Όλιβερ. Η Εστουντιάντες έκανε τραγικό ξεκίνημα στην ACB με 5 συνεχόμενες ήττες. 
Και κάτι που μας έκανε εντύπωση:
Στην διάρκεια της ανάπαυλας της σημερινής αναμέτρησης , ανάμεσα στην Μάλαγα και την Εστουντιάντες στο Ισπανικό πρωτάθλημα, τα μεγάφωνα έπαιζαν το τραγούδι του Γιώργου Αλκαίου που μας εκπροσώπησε στην Γιουροβίζιον , το γνωστό "ώπα"...

*Περισσότερα από αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου