Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τα βλέμματα σε Παλέ και "Βισταλέγκρε"


Το βάρος της επικαιρότητας μοιραία πέφτει στις αυριανές αναμετρήσεις του Άρη και του ΠΑΟΚ με την Αζόβμας και την Εστουντιάντες αντίστοιχα. Το olabasket συνεχίζει και σήμερα την αναφορά του σε στοιχεία που αφορούν τα δυο συγκεκριμένα παιχνίδια.
 Σε ότι αφορά την Αζοβμάς σε συνέχεια της χθεσινής μας μίνι παρουσίασης αξίζει επίσης να θυμάστε ότι:
*Πέρασε στην φάση των ομίλων αφού κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ την γαλλική Ορλεάν που θεωρούνταν και το φαβορί.
*Ο προπονητής της Σέρχι Ζαβάλιν θεωρείται σχετικά άπειρος. Πέρσι εργάζονταν στην Ουκρανική ομάδα ως βοηθός.
*Αξιόλογο βιογραφικό από το ρόστερ της ομάδας, έχει ο Φρέντ Χάουζ με συμμετοχές στην Τάου, την Λιέτουβος Ρίτας αλλά και την Βαλένθια.
*Αξιόπιστος περιφερειακός θεωρείται και ο επίσης αμερικανός(οι Ουκρανοί έχουν 5 αμερικανούς στο ρόστερ τους) Ράμελ Κάρι που αναλαμβάνει και την οργάνωση του παιχνιδιού της.
*Διεθνής με τα χρώματα της Εθνικής Ουκρανίας είναι ο δίμετρος Πουστοζίνοφ (έτσι τον λενε).
*Η αυριανή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των ομάδων, του Άρη και της Αζόβμας.
*Το γήπεδο της Ουκρανικής ομάδας είναι παλιό και μικρό. Χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η Αζόβμας να δεχθεί τις παρατηρήσεις της ULEB σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον της στην διοργάνωση.
*Στους εντός έδρας αγώνες , στην ανάπαυλα υπάρχει μπαλέτο(φωτο) , όπως μπορείτε να δειτε και από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που έπαιξαν το Σάββατο.
*Όσο κι αν φαίνεται περίεργο στην μακρινή Μαριουπόλ υπάρχει μικρή Ελληνική κοινότητα, τουλάχιστον έτσι μας είχε πει στο παρελθόν ο Παναγιώτης Λιαδέλης. 


Σε ότι αφορά την Εστουντιάντες θα πρέπει επίσης να ξέρετε:

*Ο προπονητής της Εστουντιάντες, Λουίς Κασιμίρο δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που πέτυχε το ακατόρθωτο, να πανηγυρίσει δηλαδή ένα πρωτάθλημα Ισπανίας την σεζόν 1997-98 με την Μανρέσα.
*Επίσης εργάσθηκε στην Βαλένθια με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Σαπόρτα το 2002, ενώ έχει στο ενεργητικό του και την άνοδο της Φουενλαμπράδα από την Α2.
*Στην πιο άσχημη στιγμή ήρθε για τον ΠΑΟΚ αυτή η νίκη που πέτυχαν προχθές οι Ισπανοί στο πρωτάθλημα. Η Εστουντιάντες κέρδισε εκτός έδρας την Μάλαγα ε 53-64 και οι φίλαθλοι της «ζεστάθηκαν» ξανά μετά το κακό ξεκίνημα που η ομάδα είχε στο πρωτάθλημα.
*Το αυριανό παιχνίδι, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Eurosport 2, μόνο που το δείχνουν (με βάση πάντα το πρόγραμμα) με ένα τέταρτο καθυστέρηση.
*Το σάιτ της Εστουντιάντες, φιλοξένησε σήμερα μεγάλο αφιέρωμα στην ιστορία των αγώνων, με τον ΠΑΟΚ και την Μπενετόν καθώς αυτές οι τρεις ομάδες είχαν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
*Μέχρι πέρσι ηγέτης της Εστουντιάντες ήταν ο Κάρλος Σουάρεζ που παραχωρήθηκε στην Ρεάλ.
*Η Ισπανική ομάδα διαθέτει παίκτες από 8 διαφορετικές εθνότητες. Από την Αμερική, το Βέλγιο, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Τσεχία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Βενεζουέλα και φυσικά την Ισπανία.
*Κυρίαρχο στοιχείο για την Εστουντιάντες, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό ήταν και παραμένουν (φωτο) τα παιδιά, οι μαθητές , οι φοιτητές για λόγους που εξηγήσαμε και χθες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου