Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Με το βλέμα στο μέλλον...


Ομάδες με παράδοση στην Ευρωλίγκα, η μια μετά την άλλη περνούν σε μια νέα εποχή είτε εκσυγχρονίζοντας και επεκτείνοντας τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις, είτε προχωρώντας στην κατασκευή νέων γηπέδων που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της Ευρωλίγκα. Έτσι, μετά την Λιέτουβος Ρίτας, μετά την Ζαλγκίρις Κάουνας, την Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, την Μπιλμπάο και η Ολίμπια Λουμπλιάνας του Γιούρι Ζντόβτς έκτισε νέο γήπεδο, το πανέμορφο, «Στόζιτσε Αρίνα»(ΦΩΤΟ). Θυμίζουμε επίσης ότι νέο κλειστό θα φτιάξει η Τσιμπόνα, ενώ επέκτειναν και μεγάλωσαν τις χωρητικότητες των δικών τους γηπέδων η Μάλαγα και η Τάου.
Το Στόζιτσε Αρίνα, είναι χωρητικότητας 12.480 θέσεων(το μεγαλύτερο κλειστό στην Σλοβενία) και θα είναι η έδρα της Ολίμπια αλλά και ομάδων βόλει και χάντμπολ της Λουμπλιάνα. Ακριβώς δίπλα σε αυτό κατασκευάστηκε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Τα εγκαίνια του κλειστού έγιναν τον Αύγουστο στο παιχνίδι της Εθνικής Σλοβενίας με την Ισπανία. Διαθέτει φυσικά τεράστιο πάρκινγκ και χωρίζεται σε 4 επίπεδα.
Για την βιωσιμότητα του έργου έχει εκπονηθεί ήδη πλάνο που προβλέπει εκτός από αθλητικές αναμετρήσεις την διεξαγωγή και μουσικών εκδηλώσεων. Ήδη έχει δοθεί συναυλία από τον Χοσέ Καρέρας και τον Λεονάρντ Κοέν ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα τραγουδήσει εκεί ο Τζόε Κόκερ.
Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την Πέμπτη το γήπεδο με αφορμή και το καλό ξεκίνημα της Ολίμπια στην Ευρωλίγκα αναμένεται να γεμίσει. Μπράβο λοιπόν στους Σλοβένους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου