Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η πρώην ομάδα του Μονρό και η πρώην του "Πίξι"




Κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι αύριο για τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται την Ροάν κι αν χάσει , εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άρης θα ψάξει στην Κροατία για τον διπλό που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλο του και ταυτόχρονα θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το σοκ της Ρόδου.  
Ροάν
*Ιδρύθηκε το 1937 και κέρδισε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 1959. Μετά από πολλές περιπέτειες ανέβηκε ξανά στην πρώτη κατηγορία το 2003 και την σεζόν 2006-07 πανηγύρισε ξανά ένα πρωτάθλημα Γαλλίας.
 *Την επόμενη σεζόν εμφανίσθηκε στους ομίλους του Eurocup, έχοντας για πρώτο σκόρερ της τον μετέπειτα παίκτη του ΠΑΟΚ,  τον αμερικανό Κρις Μονρό που συνεχίζει πλέον την καριέρα του στην Μπρίντιζι.
*Πέρσι βγήκε 3η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Της δόθηκε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα, όμως δεν τα κατάφερε καθώς αποκλείσθηκε από την Άλμπα Βερολίνου και έτσι έλαβε θέση στους ομίλους του Eurocup, μαζί με ΠΑΟΚ, Μπενετόν και Εστουντιάντες. Μετράει ήδη δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην διοργάνωση(από Μπενετόν και Εστουντιάντες), ωστόσο είναι πρώτη στο Γαλλικό πρωτάθλημα.
*Δυο παίκτες της, ο Αμαγκού(πέρσι έπαιζε στην Καβάλα) και ο Ντιαμπατέ είναι διεθνείς με την Ακτή Ελαφαντοστού. Ομάδα με την ομάδα έπαιξε η Εθνική μας στο Παγκόσμιο της Τουρκίας.
*Καλός είναι και ο Νιγηριανός σέντερ Νσόνβου Αμαντί, ενώ πήραν από την Μπενετόν και τον Κέλβιν Ρίβερς. Τους δημιούργησε στο ξεκίνημα της σεζόν μεγάλα προβλήματα ο τραυματισμός του Ντίλαν Πέιτζ(πρώην παίκτης της ΜΕΝΤ και του Πανελληνίου), του οποίου την επιστροφή αποφάσισαν όμως να περιμένουν. Φέτος αποκτήθηκε από την Ροάν και ο ύψους 2.10 σέντερ Λούκα Μπογκντάνοβιτς που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στην Μπανταλόνα.
*Διαθέτει φυσικά μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ που ξεπερνάει τα 2 εκ. ευρώ.
Τσεντεβίτα
*Ιδρύθηκε μόλις το 1991 και στην πρώτη κατηγορία του Κροατικού πρωταθλήματος βρέθηκε το 2002. Την καλύτερη της πορεία την έκανε την έκανε πέρσι όταν τερμάτισε στην 3η θέση, που τις έδωσε και το εισιτήριο για το Eurocup, διοργάνωση στην οποία μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
*Ο Άρης συναντά φυσικά για πρώτη φορά στην ιστορία του την Τσεντεβίτα αν και έχει παίξει δεκάδες φορές με Κροατικές ομάδες. Μόλις πέρσι αντιμετώπισε για την ίδια διοργάνωση την Ζαντάρ την οποία κέρδισε εντός και εκτός έδρας.
*Μέχρι πέρσι προπονητής της Τσεντεβίτα ήταν ο Λευτέρης Σούμποτιτς, που είχε να λέει για τις συνθήκες που συνάντησε καθώς η συγκεκριμένη ομάδα επένδυσε πολλά χρήματα και είχε ένα σχετικά μεγάλο για τα σημερινά δεδομένα του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάτζετ.
*Παρόλα αυτά αντικαταστάθηκε φέτος από τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς, αδελφό του αδικοχαμένου Ντράζεν.
*Διαθέτει ένα καλαίσθητο και λειτουργικό σάιτ, πολλούς χορηγούς, τμήμα μάρκετινγκ και τσίρλιντερς . Το γήπεδο της είναι εξαιρετικά μικρό για τα δεδομένα της διοργάνωσης και τους όρους που υποτίθεται θέτει η ULEB Το «SUTINSKA VRELA», όπως είναι το όνομα της έδρας είναι χωρητικότητας μόλις 2.000 θέσεων.
*Από το ρόστερ της θυμόμαστε τον Κρσιτς που πέρασε από το Αιγάλεω, ενώ πήρε τρεις παίκτες από την Τσιμπόνα και πιο συγκεκριμένα τους Βούκοσιτς, Τρόχα και Πριντς. Οι Βάζνταριτς και Βούκοσιτς ήταν πρώτοι σκόρερ στην εκτός έδρας νίκη της Τσεντεβίτα επί της Ουκρανικής Αζόβμας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου