Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον έχουμε το Eurocup: Μπένετον και Χάποελ Γκιλμπόα στο… μικροσκόπιο



Συσκέψεις παραγόντων και διοικητικά συμβούλια είχαμε χθες το βράδυ σε Αλεξάνδρειο και Paok Sports Arena από τις διοικήσεις Άρη και ΠΑΟΚ. Κοινή διαπίστωση; «Δεν υπάρχουν λεφτά». Καλά που είναι και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχουμε αφίξεις ομάδων όπως η Μπενετόν Τρεβίζο(έστω κι αν δεν διαθέτει την δυναμική του παρελθόντος) και δεν ασχολούμαστε ρεπορταζιακά με τα εσωτερικά των συλλόγων μας. Πάμε για μια μικρή «ακτινογραφία» των αντιπάλων του ΠΑΟΚ και του Άρη στην 2η αγωνιστική του Eurocup.

ΜΠΕΝΕΤΟΝ

*Προέρχεται από νίκη στο Ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα στην Τέραμο. Πρώτος σκόρερ της Μπενετόν σε αυτό το ματς ήταν με 24π. ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου Ντέιβιν Σμιθ. Δεύτερος σκόρερ με 23 π. ο Λιθουανός πιτσιρικάς Μοτιεγιούνας.
*Η Μπενετόν ξεκίνησε με νίκη στο Eurocup επί της Ροάν με 67-61. Σε αυτό το ματς είχε πρώτο σκόρερ τον Τούλσον με 14 πόντους (αποκτήθηκε μετά από μια φοβερή χρονιά στην Τουρκιά με την Καρσίγιακα).
*Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν ωστόσο προβλήματα. Δεν έχουν ρυθμό και μετρούν ήδη 4 ήττες σε 6 ματς του Ιταλικού πρωταθλήματος. Έχασαν από Ρόμα, Βαρέζε, Μοντεγκρανάρο και Αρμάνι. Κέρδισαν μόνο την Αβελίνο και την Τέραμο.
*Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας σε ότι αφορά την Μπενετόν ότι τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος αποτελεί προθάλαμο για ταλαντούχους παίκτες που θέλουν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και οι φιλοδοξίες του φτάνουν μέχρι το ΝΒΑ.
*Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία του επί σειρά ετών τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας(που πλέον εργάζεται στους Τορόντο Ράπτορς), Μαουρίτσιο Γκεραντίνι.
*Το νέο ταλέντο που εκκολάπτει αυτή την περίοδο η Μπενετόν είναι ο Λιθουανός ύψους 2.13 γεννημένος το 1990 Ντονάτας Μοτιεγιούνας αλλά και ο γιος του Νάντο Τζεντίλε, Αλεσάντρο(γεννημένος το 1992).
*Με λίγα λόγια το ζητούμενο για την Μπενετόν είναι πρώτιστα η εξαγωγή ταλέντων.
*Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1954 και η οικογένεια Μπένετον ανέλαβε την ομάδα το 1982. Από την ομάδα πέρασαν μεγάλα ονόματα του Ευρωπαικού μπάσκετ όπως ο Κούκοτς, ο Ναουμόφσκι, ο Ομπράντοβιτς, ο Βράνκοβιτς, ο Γκαρμπαχόσα, ο Λάγκντον, ο Έντι κ.α.
*Φέτος απέκτησαν έναν ακόμη χορηγό που συμπληρώνει το όνομα της. Την στοιχηματική εταιρεία Bwin.
*Γενικός διευθυντής της Μπενετόν φέτος ο Κλαούντιο Κολτεμπέλα, ο οποίος χθες σχολίασε θετικά την διακόσμηση του Paok Sports Arena στην είσοδο με παλιές φωτογραφίες. «Θα προτείνω να κάνουμε το ίδιο και στο Παλαβέρντε» σχολίασε. 
ΧΑΠΟΕΛ ΓΚΙΛΜΠΟΑ
*Μιλάμε για την περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος, την περσινή πρωταθλήτρια Ισραήλ, η οποία «καθάρισε» την Μακάμπι Τελ Αβίβ και οδήγησε σε ανακατατάξεις γενικότερα στο Ισραηλινό μπάσκετ.
*Ο αρχιτέκτονας της προσπάθειας και τεχνικός της Χάποελ Γκιλμπόα, Οντέτ Κάτας, μετακόμισε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο χαρισματικός αμερικανός της σκόρερ Τζέρεμι Πάργκο πήρε μεταγραφή στην Μακάμπι.
*Φέτος, στο Ισραηλινό πρωτάθλημα, η Μακάμπι κέρδισε εκτός έδρας την Χάποελ Γκιλμπόα , έχοντας για κορυφαίο της παίκτη τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που πέτυχε 16 πόντους.
*Όταν αναφερόμαστε στην Χάποελ Γκιλμπόα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για την ομάδα που συγχωνεύθηκε το 2008 με την Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν.
*Φέτος ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Eurocup. Κέρδισε στο Ζάγκρεμπ την Τσεντεβίτα με 83-92. Εκ των διαιτητών της αναμέτρησης Τσεντεβίτα-Χάποελ ήταν Έλληνας και πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Φούφης που πρόσφατα έλεγε πως η μεγάλη δύναμη των Ισραηλινών είναι η περιφέρεια τους.
*Στο συγκεκριμένο παιχνίδι 18 πόντους έβαλε ο αμερικανός ΜακΚλίντον, 15π. ο Ουόρεν Κάρτερ που πέρσι έπαιζε στην Ελλάδα με τον Ηλυσιακό και 15 επίσης αμερικανός Γουίλκινσον.
*Προπονητής της Χάποελ Γκιλμπόα είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας, Λίορ Λούμπιν, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Απόλλων Πατρών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου